Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

er det angst?

Written by sankov 1. nov 2012 12:36

Hejsa. Jeg er en fyr på 33 år. Jeg har brug for lidt hjælp.

Jeg er urolig næsten hele tiden, svimmel, hjertebanken og trykken i hovedet. Jeg fryser og sveder og har det som om jeg går ved siden af mig selv. Jeg få ondt i maven og kvalme over mange ting. Jeg er meget træt. Jeg prøver at komme ud og gå tur hver dag men det hjælper ikke altid. Jeg følger jeg er ”bange” for alt som en 10 årig dreng. Jeg ved ikke hvad det er: angst, stress, depression, personforstyrrelse? Jeg tænker meget over hvad der sker med mig. Jeg bruger mange kræfter på at overbevise mig selv om at det nok skal gå og at jeg ikke skal ”give op”. Og hvad sker der hvis jeg giver op? Jeg er meget bekymret for mig selv. Det kan ikke blive ved på den her måde. Jeg har tankemylder.

Er der flere der har det på samme måde som mig?

Sv.: er det angst

Written by Imex 1. nov 2012 19:09

Hej sankov

Som svar på det sidste spørgsmål - "Er der flere..... så må det blive et stor JA :(

At svare på om det er angst du lider af er sværre !

Din beskrivelse af dine "dårlig-heder" dækker et stort spektrum - som både kan være ( som du selv beskriver) :stress, angst, depression m.v.

Det bedste er at prøve at snakke med din læge, som så sikkert vil sende dig videre til en specialist (den langsomme vej) lang ventetid :(

Du kan også selv henvende dig til et psykriatiks center eller skadestue, hvor de via en samtale med dig - sikkert hurtigere vil kunne hjælpe dig. (den hurtige måde)

Men håb om snarlig bedring ;)

Imex

Hejsa Sankov

Written by Teresa 1. nov 2012 19:25

Smut en tur til lægen. Du har brug for noget hjælp til at komme igennem dette hér. Det lyder for mig som angst og depression, men jeg er jo ikke fagperson.

Snak med lægen. Evt tag dit indlæg hér med dig, hvis det er lidt svært at tale om.

Mange hilsner herfra.

Ja, skynd dig til læge!

Written by irsten 2. nov 2012 07:48

Hej Sankov

Hvis jeg var dig, ville jeg skynde mig at bestille en tid hos den praktiserende læge, med henblik på at blive grundigt undersøgt.

Det er især vigtigt, at du får taget nogle blodprøver til undersøgelse af, om du mangler vigtige vitaminer og mineraler eller har lavt stofskifte.

Din læge vil sikkert også foretage en test til undersøgelse af, om du har en depression. Det er vigtigt at vide, at en eventuel depression sagtens kan være forårsaget af mangel på vigtige næringsstoffer som jern eller D-vitamin eller af lavt stofskifte.

Ud frabeskrivelsen af dine symptomer kommer jeg især til at tænke på, at du kunne mangle jern. Hovedsymptomerne ved jernmangel er netop træthed, svimmelhed og hjertebanken. Dertil kan komme åndenød ved trappegang, dårlig nattesøvn og depression.

Det er meget karakteristisk for en depression, at man tænker meget. På en måde er det sådan, at jo dårligere man bliver af depressionen – og endda også dårligere til at tænke – jo mere tænker man. Af en eller anden grund kan man slet ikke forstille sig, at tilstanden kan skyldes andre ting end noget psykisk. Jeg ved ikke, hvorfor det er sådan. For en rask person forekommer det jo logisk, at man kan blive syg af at mangle vigtige næringsstoffer så som jern eller D-vitamin.

Jeg vil råde dig til at skynde dig til læge. Jo før, jo hellere.

Jeg ved, at der er mange, der ikke bryder sig om at gå til læge med den slags problemer. De tænker: ”Hvad skal jeg sige til lægen?” eller” Hvad, hvis lægen ikke tager mig alvorligt?” eller ”Er det ikke snarere en sag for en psykolog end for en læge?”

Til den slags spørgsmål vil jeg svare følgende:

Sig bare, hvad du har skrevet i dit indlæg ovenfor. Så tager lægen over derfra. Når du bestiller tid hos sekretæren, og hun spørger, hvad du ønsker en tid hos lægen til, er du jo nødt til at sige det lidt kortere. Så kan du bare sige, at du psykisk ikke har det så godt og desuden er træt og svimmel.

En læge har været udsat for den slags helbredsproblemer et hav af gange, så selvfølgelig vil lægen tage det alvorligt.

Og nej, i første omgang er det ikke en sag for en psykolog, for en psykolog kan ikke tage blodprøver.

Motion er jo godt for mange ting – også som middel til at holde depressioner nede. Men ligegyldig hvor mange ture du går, eller hvor meget du spekulerer, så kan du hverken vandre eller spekulere dig fra en jernmangel eller en D-vitaminmangel.

Og så spørger du, om der er andre i samme situation. Ja, det er jeg overbevist om. Jeg levede selv i årevis, som du beskriver. I mit tilfælde var der tale om jernmangel. Kvinder har ganske vist lettere ved at få jernmangel på grund af menstruationen, men mænd kan faktisk godt få jernmangel. En undersøgelse for nogle år siden viste desuden, at knap halvdelen af danskerne har D-vitaminmangel.

Mange hilsner og god bedring

Irsten

angst

Written by dollipige 13. dec 2012 07:14

hej jeg må så lige være med.jeg har lidt af angst altid.idag kan jeg godt styrer den uden medisin.det er måske ikke alle der har det sådan men man kunne prøve.det medisin jeg har fået det fik jeg mere angst af.v.h.dollipige.

hej

Written by 1981 3. mar 2015 11:04

Sådan havde jeg det i størstedelen af mit liv. Kom endelig til lægen som sendte mig videre til Psykolog Og psykiater.
Ventetiden Før man kommer ind hos de forskellige kompetente er lang. Herefter skal de først finde en medicin der virker på dig. Måske skal du afprøve forskellige typer inden de finder den rigtige. herefter skal medicinen først køres ind og virke. For mig er lyrika den rigtige.
mit råd er at komme til lægen. Ved godt denne proces lyder uoverskueligt. Men tilgengæld har det Været det bedste jeg har gjort.
Mvh