Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Hvor langtid er der bivirkninger?

Written by Anne63 28. jan 2013 11:57

Min mand har været på Mirtazapin 15 mg i 5 uger pga stress og søvnløshed. Men pga musklesmerter så har han stoppet at tage den for 2 dage siden.
Og i disse 2 dage har han haft eftervirkninger som hedetur, kvalme, uro i maven, uro i kroppen og prikken i hovedbunden, som gør at han ikke kan sove.
Er der nogen som vide hvor lang tid disse eftervirkninger vil vare? Bør han hoppe på 7.5mg nu for at slippe for eftervirkninger.
Tak på forhånd.
Mange venlige hilsner
Anne

Kold tyrker

Written by Prusit 29. jan 2013 08:41

Det er aldrig smart at tage en kold tyrker på medicin af nogen slags - Du kan netop opleve bivirkninger som dem du beskriver. - Han skal trappe ned, ikke stoppe brat, det kan være farligt i nogle tilfælde. :)

Evt. Snak med egen læge og forhør jer.

Brug evt. kosttilskuddet Q10 mod muskelsmerter!

Written by irsten 30. jan 2013 09:33

Hej Anne

Egentlig undrer det mig, at der er folk – der på trods af alle advarsler – bliver ved med at tage en kold tyrker!

Men det er jo en meget lille dosis, din mand har taget, og han har kun taget Mirtazapin i ganske kort tid. Det kan jo være, at det er derfor, at han har ignoreret den tydelige advarsel i indlægssedlen:

”Hvis du pludselig stopper behandling med Mirtazapin Krka kan du komme til at føle dig utilpas, svimmel, ophidset eller ængstelig eller få hovedpine. Disse symptomer kan undgås ved at nedtrappe dosis gradvist. Lægen vil fortælle dig, hvordan du nedtrapper gradvist.”
(Citat fra fjerde spalte i indlægssedlen til Mirtazapin Krka)

Nu er det jo nogle dage siden, at du skrev, og enten er problemet aftaget, eller også er din mand begyndt på Mirtazapin igen.

Du skriver, at årsagen til, at han holdt op med Mirtazapin, var bivirkninger i form af muskelsmerter. Og ifølge indlægssedlen er det en almindelig bivirkning.

Jeg er ret overbevist om, at man kan gøre noget for at modvirke disse muskelsmerter. Sagen er, at masser af lægeordineret medicin er årsag til mangel på vitaminer, mineraler eller andre vigtige næringsstoffer.

Flere forskellige slags medicin, f.eks. vanddrivende medicin, kolesterolnedsættende medicin, betablokkere og de gammeldags tricykliske antidepressiver, som man nogle gange anvender mod svær depression, uddriver f.eks. det livsvigtige stof Q10.

Et af de symptomer, man får ved mangel på Q10, er faktisk muskelsmerter. Jeg vil gætte på, at man helt kan fjerne muskelsmerter som bivirkning fra Miratazapin ved at tage det kosttilskud, der hedder Q10.

Det er et naturligt stof, som kroppen har brug for, og som kroppen normalt har nok af. Men nogle slags medicin uddriver det. Desværre er det hundedyrt, men måske er det værd at afprøve. Det fås i helsekostbutikker og hos Matas.

Mange hilsner

Irsten

Tak for svar!

Written by Anne63 12. feb 2013 19:11

Mange tak for svar og de gode råd.

Siden sidst har min mand prøvet Noritren i 10 dage, men som gav ham vandladningsbesvær. Så nu skal han starte på Cipralex, så nu får vi se hvordan det går med den.
Han har stadig meget ømme i ben, så han vil prøve Q10 og krydser fingre at det vil lette hans smerter..

Endnu engang tak for respons.
Mange venlige hilsen

Anne

Naturlige Antidepressiva

Written by betikkae2 30. nov 2022 07:53

Naturlige Antidepressiva - https://nuvialabrelax.dk Jeg modtog min bestilling til tiden og pillerne virker rigtig godt.