Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Handicaptillæg

Written by Lauracecilie 30. maj 2013 17:27

Hej med jer derude..

Jeg er en pige på 20, der startede på socialrådgiveruddannelsen i februar. Jeg har haft min depression i 3 år, og ved udmærket at uddannelsesforløbet ikke vil blive nemt.

Jeg snakkede med en studievejleder, der rådede mig til at søge handicaptillæg, hvilket jeg gjorde (vedlagt dokumentation fra læge samt tidligere psykolog.)

Jeg fik afslag, og gik helt i sort.. Hvordan kommer jeg nogensinde til at kare min uddannelse? ..

Efterfølgende skrev jeg en klage, hvori jeg jeg fik en udtalelse fra min studievejleder.
Jeg tager kontakt til en psykiater, som så skal dokumentere, at jeg faktisk er berettiget..

Men jeg er så frygtelig bange for at få endnu et afslag. Det kan jeg ikke klare..

Har I saøgt handicaptillæg? - klaget over afgørelsen? - og i så fald; hvor længe gik der før I modtog svar?

Med venlige hilsner
Laura

Har også søgt handicaptillæg

Written by Mariehønen 7. jun 2013 23:55

Hej Laura.

Jeg har selv søgt virkelig meget efter folk, der har fået handicaptillæg, så man kan få en fornemmelse af ens egen sag, når de nu tager så sindssygt lang tid om at behandle vores sager:0/ Jeg kan desværre ikke komme med noget erfaring til dig andet end, jeg ved, de vægter speciallægeerklæringer rigtig højt, og en psykolog samt alm. læge er jo ikke speciallæger, derfor vægter en psykiaters udtalelse meget højere, hvis han har noget "godt" at sige.

Derudover handler det jo om, hvorvidt man bedømmer din sygdom til at være kronisk, og det er nok en vurderingssag, hvordan de ser på det. Men min psykiater har f.eks. skrevet,at jeg har en periodisk (som det altid hedder, da man ikke "kan have" en kronisk) depression, men at den er kronificeret efter 8 år. Derudover har jeg angst (mangeårig), og da jeg er 28 nu, er der dermed ikke sket nogen fremskridt gennem årene. Han skriver desuden, at jeg har prøvet diverse slags medicin men uden den store virkning. Det tror jeg også er vigtigt, psykiateren skriver/forholder sig til. Mit største problem kan nok blive , at jeg har arbejdet fuldtids (begynder først studie til sept) indtil for 6 mdr. siden, hvor jeg igen-igen brød sammen og har været sygemeldt siden. Jeg arbejdede dog heller ikke i 9 mdr. i 2010,hvor jeg selv sagde mit job op for at være i fred. Har du f.eks. arbejdet meget ved siden af studiet indtil nu, eller har du sleti kke arbejdet? Det ved jeg desværre også, de lægger ret meget vægt på, selvom man har knoklet alle sine kræfter ud af sig til det allersidste.

Nå, det blev lidt en sludder for en sladder,men du skal i hvert fald vide, du ikke er alene:0) Og må jeg lige spørge til tidsrammen for din sidste anøsgning? Gik der ½ år? :0/

Mange hilsener
Ditte