Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Angst for Citalopram

Written by Musicbuch 19. jul 2013 21:27

Hej,

Er rimelig ny herinde på Netdoktor, men jeg vil gerne gøre det kort :) Jeg er en ung mand på 22 år som er startet op på Citalopram 10 mg fra dags dato, pga. Angst. Jeg har haft en svær opvækst med mange skoleskift, mobning, psykolog timer osv, da jeg var mindre. Det har gjort at jeg idag har udviklet en angst, socialfobi og panikangst.
Ringede til min læge imorges da jeg nu har modtaget kognitiv behandling siden Februar, det har selvfølgelig hjulpet en del, men går stadig og bøvler med mange ting, især humøret, og gejsten til at kæmpe videre mod målet at blive nogenlunde angst fri, og at kunne lave de ting som jeg kunne før i tiden, som feks. At tage til koncerter, rejse i fly/tog.

Problemet ligger i, at jeg har modtaget disse tabletter, Citalopram 10 Mg, og efter at jeg har læst indlægs seddelen, så tør jeg faktisk ikke tage dem for at være ærlig. Jeg har læst mig frem på nettet at folk kun har haft gavn af dem osv. Men jeg går og er angst for hvad der vil ske med min krop når jeg tager medicinen for første gang i aften når jeg går i seng :/

Gode råd ønskes!

God sommer til jer alle :-)

Hilsen Musicbuch28.

..

Written by Musicbuch 19. jul 2013 22:09

Og til dem af jer der undre sig over der står netdoktor, så er det fordi jeg skrev det her indlæg på Netdoktor, og har så kopieret det videre hertil.

en løsning

Written by loa 20. jul 2013 04:23

Hej Musicbuch!

Citalopram kan være en god løsning til at få en depression til at lette. Vi er rigtig mange, der har glæde af den medicin og har taget den længe.

Med al medicin er det vel et spørgsmål om, at der sammen med virkning også er risiko for nogle bivirkninger. Den positive effekt af medicinen er i de fleste tilfælde større end mængden af bivirkninger. Ellers bliver medicinen ikke tilladt.

kh
Lone

5 år med Citalopram

Written by CamillaH 5. aug 2013 15:41

Jeg synes på ingen måde du behøver at frygte det. Indlægssedlen er rigtig ubehagelig og læse, men husk på at ALLE former for bivirkninger er nævnt og det jo ikke er ens betydende med at du vil mærke dem alle..

Personligt fik jeg kvalme da jeg startede på dem, men har ikke flere bivirkninger nu. Har så også brugt medicinen fast i 5 år.

Venligst,
Camilla

en af de bedste "lykkepiller"

Written by Anonym 10. aug 2013 19:51

jeg har selv fået dem for år tilbage, men til sidst hjalp de mig ikke nok desværre...

men ellers vil jeg da anbefale dem, når man er igennem den første måned med begynder-bivirkninger så synes jeg ikke man mærker bivirkninger... men der kan godt gå op til 7 uger før man rigtigt føler man har fået sin balance og sit gode humør og sig selv igen....hvis altså man har haft det godt i årevis, mange venter alt for længe med at få hjælp , medicinsk hjælp eller samtale hjælp...