Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Man kan godt selv gøre noget

Written by Netas 29. jul 2013 22:11

Det er efterhånden længe de psykiatriske diagnoser, har tvunget de syge og deres pårørende i knæ.
Jeg kan slet ikke se hvordan en diagnose skal fritage en fra selv at gøre en indsats.
Pårørende har lige så meget krav på hjælp som den syge, da de ofte lider meget under den syges adfærd, og den ofte mangelfulde hjælp!

Jeg vil opfordre alle med en psykiatrisk diagnose til selv at tage ansvar for at det ikke er de pårørende der skal betale prisen!

Ansvaret for sig selv

Written by Skovtrolden 2. aug 2013 18:33

En diagnose fritager ikke for at man selv gør en indsats, tværtimod - så er man jo netop nødt til at kæmpe så meget desto mere for ting de fleste ofte har lettere ved.
Omvendt er der så oftest andre områder pågældende ikke har så mange ressourcer tilovers til at varetage, og dette kan indimellem få omgivelserne til at mene der ikke gøres en indsats, da de simpelthen ikke forstår de kampe der kæmpes.

Som pårørende mener jeg at man har et ansvar mht. at passe på sig selv og sige fra, ellers kan det ligefrem ende i en slags syg symbiose hvor den syge og den pårørende har lige meget "brug" for problemerne, da de begge har gjort det til deres identitet fra hver sin lejr, og hermed er de begge låst fast.

En "god" pårørende kan både sige til og sige fra.

Vi skal alle passe på os selv og sætte de nødvendige grænser, og det gælder både syge og raske.
Ingen har i længden glæde af at modtage mere end "giveren" kunne undvære, og der kommer heller ingen og siger tak bagefter til den person der ikke passede tilstrækkeligt på sig selv.