Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Hjerteproblemer af Peroxetin

Written by johlen 27. aug 2013 16:47

Jeg har igennem 10 år taget diverse piller for depression og angst. Det sidste år, har jeg taget Paroxetin 20 mg. For 14 dage siden blev jeg akut indlagt med rytmeforstyrrelser i hjertet, som man mener skyldes medicinen. Jeg er nu holdt op og har det elendigt, med lyn i hovedet, henholdsvis svede og fryseture og hjertebanken.
Jeg har ikke lyst til at starte på andre mærker af piller, men er samtidig bange for at angst og depression dukker op igen!!
Hvad pokker gør jeg?

Et svar

Written by irsten 28. aug 2013 07:21

Hej Johlen

Det er en vanskelig situation at stå i.

Man får altid at vide, at man ALDRIG må stoppe lige pludselig med at tage antidepressiv medicin. Og sådan som jeg husker det, er Paroxetin en kopi af Seroxat, som er et af de vanskelige præparater at nedtrappe uden problemer.

Det vil være bedst at begynde på Paroxetin igen og herefter trappe langsomt ud over nogle måneder. Men så vidt jeg ved, anbefaler psykiaterne nogle gange skift til et andet produkt, der er nemmere at trappe ud af.

Under alle omstændigheder mener jeg, at du behøver kompetent rådgivning fra en psykiater.

Mange hilsner

irsten

P.S. Hvis du ikke i en fart kan få ordentlig rådgivning via din praktiserende læge, er der den mulighed at ringe til Psykiatrifondens telefonrådgivning. De almindelige telefonpassere er selvfølgelig ikke psykiatere, men man kan bede om at blive ringet op af en psykiater. Det kunne man i hvert fald før i tiden. Psykiatrifondens rådgivning har nr. 3925 2525, ma-fre 11-23 og lø-sø 11-19.