Debatindlæg

Debatforum:  Fokus på depression

Test af apps til dig med depression

Written by InfoMaster 17. okt 2013 14:10

Har du en moderat eller svær depression? Og vil du være med til at teste en app, der kan hjælpe mennesker med depression i deres hverdag?

Jeg hedder Dorete Høy og studerer Datalogi på Københavns Universitet. Jeg er i gang med et projekt, hvor jeg ønsker at finde ud af, hvordan man bedst kan teste brugervenligheden af systemer eller apps, der henvender sig til mennesker med depression.

Mit mål er at finde en testmetode, der giver den bedste og mest trygge oplevelse for dig som testperson, og som samtidig kan være med til at finde forbedringer til det system, der testes. Dette vil jeg gøre ud fra en overbevisning om, at apps og systemer til fx depressionsramte nødvendigvis må udvikles i samarbejde med brugerne, for at gøre systemet let tilgængeligt og brugervenligt i hverdagen – også i de svære perioder.

Testen vil foregå i oktober eller november på en dag, der passer bedst for dig. Det kræver ingen forudsætninger at deltage, og der vil ikke blive spurgt ind til dit sygdomsforløb eller tilstand. Har du lyst til at være med eller vide mere, er du meget velkommen til at skrive en mail til: dorete@gmail.com

Med venlig hilsen
Dorete Høy