Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Kan man føle sig så fysisk skidt?

Written by Lenehlassen 28. okt 2013 13:47

Hej alle på depnet,

Jeg har i flere måneder lidt af mine fysiske symptomer. Kvalme, appetitløshed, sløret syn, ondt i maven, konstant høj og dunkende puls samt trykken i brystet. Hele forløbet igennem, har jeg troet, at der var tale om en fysisk sygdom, men da lægerne på hospitalet ikke har kunne finde noget, tyder det på en regulær depression.

I hele det 3-4 måneders lange sygdomsforløb er jeg blevet trist med tiden. Det er hårdt ikke at kunne få en hverdag til at fungere, fordi man føler sig så fysisk skidt. Jeg er kommet til et punkt, hvor jeg ikke ved, hvad jeg skal tro på. Kan så mange fysiske symptomer i virkeligheden skyldes en regulær depression? Er det virkelig muligt at man udover at være trist, kan føle sig så fysisk syg?

Er der nogle som har haft samme erfaringer?

God dag til alle

Lenehlassen

Jo krop og psyke følges ofte ad

Written by Skovtrolden 28. okt 2013 22:42

” Kvalme, appetitløshed, sløret syn, ondt i maven, konstant høj og dunkende puls samt trykken i brystet.”
- De symptomer kan jeg få hvis jeg er under for meget pres, altså hvis jeg bliver stresset igennem længere tid, fx pga for meget at se til, eller pga utryghed ved ting jeg skal, eller svære valg jeg ikke magter osv. osv.
Og ja man bliver selvfølgelig både fysisk og mentalt slidt ned af at have det sådan, så det lyder da meget forståeligt at du er endt med at være trist og tappet for energi synes jeg.

Siden du beskriver at stress-symptomerne (vælger jeg lige at kalde dem) kom først og derefter følelsen af tristhed, tænker jeg jo at man må se på hvad der gik forud for stress-symptomerne.

Hvis du kan finde årsager til disse, kan du måske forhindre at det sker igen, og måske har du mest af alt brug for en periode med ro og hvile – og ikke så meget decideret behandling for depression – tænker jeg, netop fordi stress-symptomerne kom først.

Og ja psykiske ting kan sagtens føles meget fysiske, fx i form af det du beskriver, eller i den anden grøft, hvor man er alt for langt gearet ned og nærmest har det som om man er på vej ind i en influenza.

Ja, det er det!

Written by Sucydall 4. nov 2013 17:38

Jeg har i flere år haft fysiske symptomer og har været hos lægen utallige gange, bl.a. Med ondt i ryggen, forstoppelse, træthed, ondt i maven og sure opstod, samt en fornemmelse af at have noget i øret. Listen er uendelig... Nu hvor jeg ved at jeg har en depression, er smerterne i ryggen og maven stoppet, men jeg dog stadig alle de andre ting.