Debatindlæg

Debatforum:  Pårørende og venner

HJÆLP

Written by Babo86 19. nov 2013 12:20

Hej,
Dette indlæg bliver nok en anelse langt, men der er bare en masse jeg må ud med.

Jeg er virkelig frustreret og i vildrede pga. min kæreste, som jeg har været sammen med de sidste 6 måneder. Vi har haft et ret godt forhold, taget i betragtning af at det er et lang distance forhold. Han bor i KBH, jeg i Jylland. I løbet af vores forhold har jeg dog observeret forskellige ting omkring ham, som har kunnet indikere depression. Det er aldrig noget vi har snakket om, men jeg ved, at han har problemer og at han ser en psykolog. Men hvorfor og hvordan, aner jeg ikke. Han er ikke så åben omkring det. I hvert fald har jeg flere gange oplevet, at han pludselig skifter humør ud af det blå, og han ved ikke hvorfor. Han bliver irriteret og vred, hvilket fører til, at han føler sig stresset. Det gør, at han begynder at trække sig væk fra mig, selvom han siger, at det gør han bestemt ikke. Han er bare stresset. Når jeg så har spurgt ham om, hvad der stresser ham, kan han ikke sætte ord på det. Han lider desuden af søvnproblemer, hovedpine og problemer med sine øjne. Og jeg har også observeret, at han har tendens til at blive angst/halv paranoid og usikker på sig selv. Jeg ved, at han har haft et traumatiseret liv, hvilket nok også gør at han har svært ved at binde sig. Men han er en fantastisk fyr, som har gjort alt for at jeg kan være glad, og siger hvad han mener... Og vi har så mange ting tilfælles. Selvom vi kun har været sammen i 6 måneder, føles det bare som om, han har kendt mig for altid.

Jeg har ikke rigtig tænkt over disse ting, før nu... Eller for 3 uger siden, hvor der opstod et tillidsproblem i vores forhold. Han havde, uden min viden, kiggede igennem min tlf, mens han var på besøg her. Her finder han nogle beskeder fra min eks. Disse beskeder indholder ingen former for flirten eller noget som helst andet, og ærligt talt, så havde jeg glemt de var der. Da han tog hjem igen, begyndte han at opføre sig underligt og trække sig væk fra mig.. Jeg konfronterede ham med dette, og han siger, at han bare er stresset og ikke har lyst til at tale om det. Dog insisterer jeg på, at han fortæller mig, hvad der er galt. Han spørger om jeg snakker med min eks, og jeg siger (dum som jeg er): nej ikke rigtigt. Det udmunder jo selvfølgelig i at jeg havde løjet. Han bliver utrolig sur, og siger at han ikke kan være sammen med en der lyver... Vi diskutere lidt, og han lægger på. Den næste dag er han stadigvæk meget vred, og jeg siger, at vi da kan løse det her, hvis vi elsker hinanden. For han er den eneste jeg ønsker at være sammen med! I hvert fald siger han, at han ringer til mig på et tidspunkt...

Nu sidder jeg her, 3½ uge senere og har ikke fået noget som helst opkald! Jeg savner ham så inderligt, og jeg er så bekymret. Vi smsede sammen for 2½ uge siden, hvor han skrev, at han var ked af at han fik mig til at føle som jeg gør (blev virkelig ked af det, og har ikke prøvet noget lignende at blive ignoreret på den måde, uden at vide om det er mig der er problemet, eller noget helt andet.) Han siger, han har brug for tid alene, fordi alt går ham på. Vreden han har overfor mig kan han heller ikke styre nu, og hvis vi snakker sammen vil det bare blive værre, fordi alt bare irritere ham. Desuden siger han, at arbejde, penge og kvinder ingen betydning har nu. Men han har stadigvæk mange følelser for mig - han kan bare ikke overskue de følelser nu, og samtidig med, hvordan han har det med sig selv. Han vil at jeg skal finde noget, som kan gøre mig glad, og hvis jeg synes det er værd at vente på, så skal jeg vente. For han skal nok ringe. Men jeg kan ikke være glad! Ikke uden ham, som han også fik af vide. Men jeg skrev til ham, at jeg ville give ham den tid, han har behov for, fordi jeg elsker og respekterer ham. Jeg er bare så bange for at han glemmer mig! Men mest af alt, er jeg så bekymret for ham. Jeg skriver nu og da beskeder til ham, og fortæller at jeg er der for ham til hver en tid, og han er den eneste, jeg har lyst til at være sa

fortsættelse....

Written by Babo86 19. nov 2013 12:24

Jeg skriver nu og da beskeder til ham, og fortæller at jeg er der for ham til hver en tid, og han er den eneste, jeg har lyst til at være sammen med.
Han reagere dog ikke på disse beskeder... Heldigvis er han da aktiv på FB, så ved jeg da, at der stadigvæk er liv!

De sidste knap 4 uger, har jeg bare haft det så modbydeligt! Jeg nærer så mange følelser for ham, og det gør så ondt, når man bare bliver ignoreret på den måde. Hvilket også får mig til at tro, at alt det her er min skyld. Selvom det er begyndt at gå op for mig, at det er det nok ikke. Jeg har bare brug for at blive bekræftet i nogle ting, så jeg ved hvor jeg står henne i det her. Endnu sværere er det når vi bor så langt fra hinanden... Jeg har virkelig brug for nogle råd! Og nej, jeg har ikke lyst til bare at forlade ham og glemme ham! Jeg elsker ham, og det vil jeg gerne vise ham.

Det skal lige siges, at jeg ikke ved om der er tale om en depression, da vi aldrig har talt om det. Og jeg har også været bange for at spørge hvorfor præcist han går til psykolog, og hvordan han har det med sig selv. Fordi jeg ved han ikke bryder sig om, at snakke om det...

Måske der er nogen med råd, inputs eller lignende oplevelser? For jeg har virkelig brug for et eller andet at blive boostet af!

åbenhed

Written by Skovtrolden 19. nov 2013 14:55

Jeg tænker I bliver nødt til at kunne snakke om tingene, også de sværere ting.
Han bliver fx nødt til at kunne indvi dig lidt i hvorfor han går til psykolog, når man er i et forhold synes jeg ikke sådan noget hverken kan eller skal forties.
Hans vrede imod dig, så vidt jeg forstår pga. en lille temmelig uskyldig løgn, står heller ikke i rimeligt forhold til virkeligheden.
Du har da mindst lige så meget grund til at være vred, det er dybt upassende at kigge i en andens mobil uden at have fået lov, faktisk er det også ulovligt.

Jeg synes du skal insistere på at I får snakket bedre ud om tingene, hvorfor han har det psykisk svært, om han har en depression eller hvad et handler om, din kontakt til din x der er helt overfladisk og den lille løgn du stak fordi det lige i pågældende øjeblik var det nemmeste.

Hvis han ikke vil være med til at åbne mere op, så tror jeg ikke I kommer videre, jeg synes i hvert fald ikke du skal finde dig i at være genstand for hans personlige vrede, sådan noget bliver man ødelagt af i længden.

Gode ønsker herfra.

.....

Written by Babo86 19. nov 2013 16:07

Tak for svar.

Han har også delt nogle ting med mig, og har været åben omkring at han går til psykolog. Men episoden her har åbenbart været med til at trigge en masse ting i ham, som jeg ikke ved noget om!
Uanset hvad der kommer til at ske i sidste ende, har jeg bare brug for at vide, hvor jeg står henne. Og hvordan vi kan løse det - om så vi finder ud af at være sammen, eller om vi bare skal prøve at holde alt på lavt blus og være venner. Jeg vil helst ikke, at han forsvinder ud af mit liv.

Jeg kontakter ham jævnligt, og siger at vi bør snakke om tingene, så vi begge ved hvor vi står. Men ærligt talt tror jeg ikke selv han ved, hvor han står. Han kan vist ikke håndtere, at jeg forventer det af ham. Problemet er jo også, at jeg ikke ved hvad der præcist er sket før mig. Han har flere gange sagt, at han er så glad for at jeg er kommet ind i hans liv. Det har givet ham et boost! Men lige nu lader det ikke til, at jeg har den store betydning. Jeg ved, at han har følelser for mig! Hvilket også er det der gør, at jeg holder ved. Hvis jeg med sikkerhed vidste, at han pludselig havde skiftet mening om mig og vores forhold, så havde jeg heller ikke siddet her nu.

Jeg bliver bare nødt til at have et håb om, at det nok skal blive bedre. Jeg elsker ham, og ønsker at han skal have en chance, selvom han opførsel ikke er fair på nogen måder! Hvilket han også har fået af vide. Jeg ved bare, at jeg bliver nødt til at tro på, vi kommer til at snakke sammen. Og jeg har indset, at jeg ikke er problemet, hvilket gør det en smule nemmere, selvom jeg er meget ked af det.

Jeg spurgte ham også, hvorfor han havde kigget igennem min tlf. Han sagde, at jeg havde været mærkelig med min tlf? Ved virkelig ikke hvordan man er det med en tlf, når den ikke er i brug. Jeg føler bare, at han tænker: noget skal bare gå galt, og så optrapper han selv en konflikt, hvorefter han kan skyde skylden på mig og bare grave sig ned!

God dag og tak, Skovtrolden