Debatindlæg

Debatforum:  Mine tanker

Afvænning af Efexor Depot / Venlafaxin

Written by Pjotr 16. dec 2013 23:42

Da folk generelt oplever frygtelige bivirkninger i forbindelse med afvending fra Efexor fik jeg lyst til at komme med min ret positive erfaring i den forbindelse, med håb om at det kan hjælpe andre.

Jeg har taget Efexor med højeste dosis (300 mg) i et år. I starten oplevede jeg en positiv effekt i form af bedre humør og mere tro på tingene generelt.
Jeg er i samme periode blevet skilt og har haft en svær periode i mit liv. Efexor virkede til at have en positiv virkning de første måneder. Det er selvfølgelig når man ser bort fra bivirkningerne. Værst var, den i den grad nedsatte sexual drift som jeg havde meget svært ved at leve med.

I de sidste måneder har jeg absolut ingen positiv effekt haft af præparatet og ønskede at stoppe med det. Det har jeg haft lyst til i længere tid men var ret skræmt af folks erfaringer med at afvænne sig fra dem.

Jeg tog dog en rask beslutning en dag og lod simpelthen være med at tage flere. Normalt anbefales det at trappe ned over flere måneder men det havde jeg virkelig ikke lyst eller tålmodighed til.

Jeg stoppede fra dag til dag og det tog mig ca en uge. Efter en uge havde jeg ikke bivirkninger og følte stort set ingen spor af denne hæslige medicin. Det var en uge med mareridt og svedeture, men slet ikke så slemt som man kunne forestille sig. Jeg var jo forberedt på at jeg ville få mareridt osv så jeg indstillede mig bare på at det var helt naturligt at få mareridt og at få det dårligt i en periode. På den måde virkede det ikke så skræmmende. Rent psykologisk tror jeg det er vigtigt at man tager afstand til den tilstand man bliver sat i under afvænningen, og blot betragter den som et fremmed element der skal ud af kroppen.

Mange der trapper ned over måneder oplever de samme bivirkninger i al den tid.

Jeg har det meget bedre uden efexor og er mega glad for at komme ud af det. Nu ved jeg i hvert fald at det ikke var det rigtige middel for mig. Tror at der kommer til at gå lang tid før jeg vil prøve noget andet. Den sidste psykiater jeg var til på Glostrup hospital var helt forfærdelig og ville have mig til at prøve alverdens ting. Det virkede fuldkomment absurd så lidt begreb han syntes at have om hvad det rent faktisk vil sige at tage så stærk medicin, og ikke mindst at komme ud af det igen.

Nå men, det var min erfaring. Håber den kan inspirere nogen.

Peter

Gode erfaringer.

Written by Agleonema 14. maj 2014 17:52

Da jeg trappede ud af Venlafaxin sidste forår, var det udelukkende en god oplevelse. Nogle af bivirkningerne aftog meget hurtigt, andre efter lidt længere tid. Man mærker næsten hvor generende bivirkningerne er mere, når de forsvinder. Jeg har slet ikke savnet midlet siden.
Agleonema