Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Noritren VS cymbalta

Written by Anonym 16. jan 2014 17:43

Er i behandling for en svær depression og får i øjeblikket 75 mg noritren og har 50 mg seroquel som PN. Har fået noritren i knap 2 måneder, men har fra starten og er fortsat plaget af bivirkninger. Mundtørhed, forstoppelse, grådlabil og vægtøgning. Min behandler fortæller jeg skal holde ud, men føler vægtøgningen især forværrer depressionen og ønsker derfor endnu et skifte også fordi jeg ikke føler jeg er dækket af medicinen og har en del tilbagefald. ( er behandlingsresistent overfor sertralin og valdoxan og måtte stoppe med venlefaxin pga. Bivirkninger.)

Er der nogen der ved hvorfor man tager på af noritren?

Nogen der kan fortælle solstrålehistorier om noritren og om bivirkningerne og virkningen ændrede sig over tid?

Har læst at cymbalta skulle have nogenlunde samme effekt, men med færre bivirkninger. Vil i dele jeres erfaringer med cymbalta?

På forhånd tak!

Noritren

Written by Anonym 26. feb 2014 22:06

Hej..

Jeg har taget Noritren i en hel del år nu.
Da jeg startede med dem tog jeg en del på og døjede med mundtørhed og nogle andre bivirkninger.
Det der generet mig mest var vægtforøgningen. Da jeg ikke tog mere på besluttede jeg at begynde at tabe mig, og har Idag tabt 25 kg. Vejede lidt for meget inden jeg kom på Noritren.
Har stadig i perioder mundtørhed men det er ikke særlig tit.

Noritren har gjort at jeg fik overskud til at se indad og arbejde på mine problemer da jeg havde min dep.
Medicinen har jeg været glad for og har hjulpet godt på mig.
ved ikke om du kan bruge mit svar til noget.

Pas på....

Written by petr 25. mar 2014 20:32

Som overskriften siger, så skal man passe meget på med at sammenligne medicin og andres erfaringer med denne.

Ene og alene af den grund, at vi alle reagerer forskelligt på forskellige former for medicin. Det der er godt og virker for den ene, kan vise sig at være totalt uden virkning for den anden. Og ligeledes er det med bivirkningerne. En har slet ikke nogen, mens en anden på samme medicin har alle dem der står på indlægs sedlen + et par mere i bonus.

Men i hvert fald, så er Noritren af typen TCA- Tricykliske antidepressiva. Normalt er Noritren(eller andre stoffer af TCA familien) ikke første valget af medicin netop på grund af de mange bivirkninger disse stoffer har (Set i forhold til de nyere typer SSRI).

Til gengæld har TCA præparater en del mere effektivt end de andre du nævner. Dem har jeg også været på, men de havde ingen effekt for mig.

Men 75mg er ikke så meget. Ved en svær depression skal indholdet i blodet af det aktive stof(P-Nortriptylin hedder blodprøve værdien) gerne ligge i den høje ende af det tilladte. Men det kan du jo tale med din læge/Psykiater om, for det kan sagtens være 75mg er nok for dig. Det kommer alt sammen an på din krops evne til at nedbryde stoffet, så det er meget individuelt også.

Solstråle historien venter jeg lidt med, men håber du kan få den snart :-) Efter 20 års depression er man som udgangpunkt lidt skeptisk, men rent faktisk har jeg det bedre end længe - Tager også Noritren samt en masse andet.

Cymbalta (duloxetin) er en serotonin- og noradrenalin reuptake-hæmmer (SNRI). Kender ikke så meget til det så det kan jeg ikke sige så meget om.

Vær forsigtig!!

Written by ahfyn 13. maj 2014 22:08

Jeg har selv fået Cymbalta mod depression. En halv time efter første tablet fik jeg susen i ørene. Jeg stoppede med det samme med cymbalta, men skaden var sket. Jeg havde fået tinnitus, og har idag en slags høreapparater, som giver en konstant lyd i øret for at jeg abstraherer fra tinnitus. Min psykiater foreslog så senere at starte op igen, og ja skaden var jo sket, så hvad kunne der ske? Jeg startede op igen og susen i ørene blev værre. Det troede jeg ikke kunne ske.
Jeg er stoppet med det nu. Nu får jeg Noritren sammen med Lamictal. Jeg har taget 10 kg. på og ved ikke hvor meget jeg tager på endnu. Jeg får Lamictal fordi Noritren kan fremprovokere epileptiske anfald, og da jeg tidligere er blevet opereret for epilepsi skal der forebygges mod anfald.