Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Game over

Written by tommesom 31. jan 2014 23:42

Hej.

Jeg vil til start fortælle at jeg er ny herinde i forummet, men samtidigt også ny som erkendt syg person. Jeg er ikke selv i stand til at se mig selv som "normal" nogensinde og er løbet tør for muligheder til vejen dertil. Ligeledes er alt sundhedsfagligt personel jeg enig og kan intet stille op.

Resumé: Jeg er 30 år gammel og "game over" som er det rette ordvalg i mine øjne. Jeg er soldat, men ej aktiv, af psykiske diagnoser har jeg PTSD, ADHD samt bipolar, herudover har jeg nogle fysiske skavanker, men ingen alvorlige. Jeg har deltaget i krig, oplevet historisk forfærdelige ting og siden jeg kom hjem fra krigen, efterlod jeg mit normale jeg i ørkenen, i hvert fald i kærestens forstand. Af medicin får jeg nu 120mg riatlin uno, 80mg straterra, 15 mg oxabenz, 200 mg. lamotrigin og er gået over til lithium i stedet for abilify da dette gav mig voldsom rastløshed. Jeg går til behandling for psykiater og psykolog og har gjort dette i 6 år nu. Jeg har været forbi PAM flere gange.

Jeg har mistet kæresten og mine tre børn dertil, mistet huset med et efterladt forbrugslån på én million kroner, mistet arbejdet og ethvert medlem af min familie, samt stort set hele min forstand.

Jeg gumler enhver pille der bliver tilbudt, til start zyprexa som gav mig 60kg ekstra i kroppen, så endte på 148 kg, men stoppede heldigvis med dette og smed alle kiloerne på ét år.

Jeg har gjort forfærdelige ting ved andre mennesker, været i så psykotisk stand at jeg ikke har kunne efterlade hjemmet uden pistol på mig. Jeg har haft de samme mareridt i seks år. Er grådhabil konstant og bærer på utrolig dramatiske tanker. Er let opfarende, og har mødt en af landets mest anerkendte psykiatere repræsenteret af arbejdsskadestyrelsen som konkluderede i sin afsluttende rapport, at der ingen behandlingsformer findes for mig, og at han "har ondt af patienten og håber at jeg vil være i stand til at finde lysten til at leve.".

Kommunen vil have mig på pension, men dette ønsker jeg ikke. Jeg har forsøgt alt fra meditation, mindfullness, yoga til SMART, intens idræt til mislykket selvmord osv. osv. osv.

Jeg er game over som man siger i firmaet, men ønsker blot at leve for at blive en bedre far til min børn.

Findes der nogle blandt jer som evt. kan sætte sig ind i min situation, måske en som føler sig i nogenlunde samme situation som har et redskab til velvære? Er der noget du/i særligt har gjort for at kunne finde ro i sindet?

Jeg takker og bukker for jeres tid og lyst og anerkender inderligt den omtanke jeg ser skrevet herinde.

Tusind tak.

Hej tommesom

Written by Anonym 1. feb 2014 22:18

Du er en sand kæmpende soldat som fortjener det bedste! Desværre har jeg ikke et mirakelråd, kæmper selv med sygdom, men tænkte at du måske skulle lidt væk fra det hele, måske vandre på caminoen i Spanien eller en lang tur på havet, så du kan se noget andet og måske få nyt mod på livet.Jeg er ikke i samme situation som dig men kæmper min kamp efter psykose og med søvn og fysiske skavanker, angst osv...Jeg går i seng hver aften og føler det er game over at skulle spise piller for at kunne sove, ovenikøbet påvirker det min fysik virkelig meget, så jeg nogengange tænker at jeg blir mere syg, og det er jeg jo blevet desværre....Jeg føler med dig og syntes at for dine børns skyld skal du kæmpe videre så godt du kan, måske kan du tage dem med på en vandringstur ? Alt det bedste og med håb om god bedring samt store kram!
Hilsen vilrede

Til hjælp

Written by Linemarie 2. feb 2014 10:19

Vil du dkrive med mig?? Jeg har det på præcis samme måde!!

Tommesom

Written by Linemarie 2. feb 2014 10:20

Jeg vil virkelig gerne dnakke med dig!!

Tak

Written by tommesom 3. feb 2014 00:24

Tak for hurtig respons Vilrede. Regelmæssigt går jeg meget lange ture, eftersom dette klart er med til at klare tanker. Ferie, føler jeg er udelukket lige pt. grundet manglen på overskud. Men tusind tak for dit indlæg.

Linemarie, hjertens gerne, men kan simpelthen ikke finde ud af at sende dig en besked.

måske et tip?

Written by Anonym 3. feb 2014 09:44

Jeg ved godt at det ikke løser dine problemer det her. Men jeg tænkte på noget som jeg har haft glæde af og jeg ved at en del andre også har glæde af noget af det samme. Det er sådant noget som at se noget levende og se noget gro. At beskæftige sig med noget levende. F.eks. køkkenhave, tomater i vinduet til forår og sommer, et akvarium med fisk, en kat eller en hund. Jeg kan se på din profil at du bor i Vestsjælland. Der findes Andelslandsbyen Nyvang og Odsherred Zoo. Om foråret kan man i Andelslandsbyen se dyreunger. Små grise og kalve. Jeg var der engang og jeg blev både glad og rolig af det. Det med dyrene kunne være en ide i forhold til din børn. Så kan I være sammen om at se det og snakke om det. Jeg kender dem ikke men måske? Det var bare nogle forslag. Jeg ved som sagt ikke om du kan have en eller anden form for glæde af dem. Jeg ønsker dig det bedste fremover.

ps

Written by Anonym 3. feb 2014 09:58

....mht til Andelslandsbyen og dyreunger der, så skal man nok ringe forinden engang i april eller noget og høre hvornår der er dyreunger. Der er også Orø, hvor der er en slags mini zoo. Alt dette koster penge, men min pointe er bare at finde et sted hvor der er dyr.

Gameover

Written by SadPoet 4. feb 2014 20:22

Hej

Jeg vil bare sige, at jeg så godt kan forstå dig, når du siger, at det er game over for dig.

Jeg har det rigtigt meget på samme måde. Og jeg er slet ikke i en tilstand hvor jeg kan give gode råd.

Men jeg vil bare sige, at jeg forstår dig.

Kh

Game over

Written by tommesom 10. feb 2014 18:17

Flowepower, tusind tak for dine indlæg og omtanken. Jeg har selv haft have og har tilbragt megen tid i denne med god effekt. Ligeledes findes der en decideret have for veteraner, som er mere hen i en køkkenhave. Jeg er god med mine hænder og bliver desværre lidt for manisk og får iværksættertrang. Uheldigvis er dette med til at ødelægge omgivelserne for mig og dem omkring mig.

Jeg elsker simpelthen dyr og kan uden tvivl se det fantastiske i disse, livet er dejligt og især at se det skabes og vokse. Når det så er sagt, virker det dobbeltmoralsk at skrive dette, for i enden skal jeg dagligt igennem ubehagelige tanker og følelser som hjemsøger mig.

Jeg er på nuværende tidspunkt ikke suicidal og ønsker bestemt ikke dette, gud-ske-lov. Men der ting i denne verden man bare ikke kan løbe fra, uanset hvor hurtigt man kan løbe.

Én dag ad gangen..

SadPoet, jeg forstår hvad du mener og måske også hvilke følelser du har. Hav ikke ondt af mig, jeg har ondt af dig. End ikke min værste fjende bør gennemgå det vi gennemgår. Som jeg siger til mig selv hver eneste dag;

-Hold fanen højt!

....

Written by rie83 10. feb 2014 22:14

Har ikke som sådan noget at "gi ud af" i fht din situation, men sygdom.
Men jeg tænker dog, hvorfor ikke pension? Føler du det som en falit erklæring? Jeg var selv meget i mod fra start, men er nu glad for at jeg tog imod, det har givet en ro. Økonomisk, og ikke at skulle rende på kommunen nu og da. Det har givet mig ro på det punkt.
Husk, at hvis du når til at kunne arbejde lidt, har overskudet til det, eller til at læse, så er det tilladt trods pension. Så der tænker jeg, at det måske vil kunne gøre lidt i fht roen, vide at indtægt er fast osv.