Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

..

Written by M1991 25. feb 2014 12:43

Jeg skal til pskyiater her den 7. marts, min læge har sendt mig videre for at få mit hoved undersøgt næmere.

Jeg er stadig ikke helt med på jeg har fået en depression på trods af alle tegnene :s men ja..
Mit spørgsmål er bare om anti depressiv kan hjælpe på de tomhedsfølelser man har? :/

Ja!

Written by irsten 25. feb 2014 15:30

Hej M1991

Hvis du rent faktisk har en depression, så kan antidepressiv medicin hjælpe, sådan at du får dine følelser tilbage.

Men tomhedsfølelse er jo bare ét enkelt symptom på depression. Der skal nok være flere end ét symptom, for at psykiateren anser det for en depression, men du skriver jo også, ar der er flere tegn.

Desuden afhænger behandlingsresultatet af, om I finder det rette præparat, og om du får det i den rette dosis. Der er nogle, der er nødt til at prøve flere forskellige præparater.

God bedring og mange hilsner

Irsten

..

Written by M1991 25. feb 2014 16:43

Okay, jeg har ikke kun tomhedfølelse, jeg er nedtrykt konstant fordi jeg ikke ved hvad jeg skal gør ei forhold til følelser for min kæreste, jeg sover elendigt, jeg glæder mig ikke rigtig til noget og kan ikke se nogle løsning på det her problem :(

Tak for din besked, jeg er bare derude at jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.

Hej M1991

Written by Teresa 26. feb 2014 23:07

Fortvivl ikke..

Lykkepiller er ingen vidundermedicin, men for mange løfter den lidt så man netop kan overskue mere. Og overskue at se udover den der håbløshed og meningsløshed.

Jeg husker selv hvordan jeg var krøbet ud på toilettet en morgen og sad dér... Og mens jeg tissede tænkte jeg at hvordan kan min krop stadig fungere når jeg føler mig så død indeni.

Jeg husker hvordan jeg stod og forsøgte at have kræfterne til at lægge tøj sammen... eller gå ud med skraldet.. og det eneste jeg tænkte var at det var da meningsløst... der er bare mere vasketøj og skrald om få dage.

Jeg havde det samme med at jeg ikke glædede mig til noget. Intet det før i tiden løftede mit humør eller bare fik mig til at blive glad... intet virkede.

Jeg havde samme tomhedfølelse. Jeg syntes pillerne tog toppen af den... og men ugerne blev den mindre og mindre. Med pillernes hjælp kunne jeg også bedre magte den når den viste sig, fordi pillerne generelt havde løftet mit almene humør.

Men igen som Irsten siger... nogle gange rammer psyk plet første gang.. nogle gange skal man justere ect.

Motion hjalp utroligt på mig... Så hvir du har kræfter til det... så forsøg..

Held og lykke :)

..

Written by M1991 3. mar 2014 09:52

Hej Teresa,

Tak for svar.

Jeg synes det er gået værst ud over mine følelser overfor min kæreste - oftest kan jeg ikke mærke jeg elsker ham, føler mig bare tom og at vi ikke skal være sammen.
Og nogle andre gange føler jeg angst for han forlader mig, og at jeg har brug for ham.

Jeg er så ked af det, og ved ikke hvad jeg skal gøre :(

jeg dyrkede meget motion før grundet jeg er igang med et vægttab, så jeg er aktiv. :(

åh er bare så fortvivlet.

Hey M

Written by Teresa 4. mar 2014 17:42

Det er helt normalt dét med følelserne for din kæreste. Bare husk... tag ingen pludselige beslutninger når du er syg i øjeblikket. Du kan ikke stole på dine egne følelser når det gælder sådan noget.

Mit råd kan kun være... prøv ikke at tænke så meget på hvilke følelser du har for din kæreste.. jeg ved det gør ondt at kigge på ham og mangle følelsen... men at man sidder og "prøver dig selv af" hele tiden og banker sig selv i hovedet og bliver ked af det når man bare gerne vil elske... det duer slet ikke.

Hold fast i motionen :)

Og vær ikke bange for medicinen.. men vær selv kritisk hvis du ingen fordel har af den. Dog nogle gange, opdager folk omkring dig at du har fået det bedre, før du selv opdager det. Det skete med mig :)

Pøj pøj.. det skal nok gå. :)

Tak for dine svar

Written by M1991 5. mar 2014 08:52

Hej Teresa,

Tusind tak fordi du giver dig tid til at svare - det varmer virkelig meget.

Det er rart og høre det er normalt. Men kan en depression os godt starte sådan? At det er det der udløser faldet hvis man kan sige det sådan?

Det var nemlig lige pludselig jeg bare følte ingenting for min kæreste, og det har så jort jeg er endt her nu :(

Hej M1991

Written by Teresa 6. mar 2014 14:12

En depression kan sagtens starte sådan... men det lyder til at du allerede har taget "faldet" og at det er udløst af noget helt andet. Det kan også være at det pludselig vender og du får det bedre, der kan også ske det modsatte.
Det er så svært at svare på da ingen forløb er ens.

én ting er sikkert... du vil ikke ligepludselig opleve at "bang" så er alle følelserne tilbage... det vil gå meget langsomt.

Jeg kan kun sige at det der også har hjulpet mig er at gøre ting med kæresten som er hyggelige... huske på de ting der gør man holder af ham ect. Men samtidig lade være med at blive for ked hvis man har nogle dage hvor ALT han gør bare er forkert og irriterende.
Det bliver bedre :)
Og som sagt... lad være med at tage for store beslutninger i øjeblikket når du har det så skidt. Man hører og en del der pludselig er gået fra hus, hjem og familie fordi følelserne var væk og der egentlig var en depression på spild. Og så står folk bagefter og har stoppet noget de egentlig ikke skulle. :)