Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Jeg sloges med angst for mit syn.

Written by fbh71 8. mar 2014 20:30

Det er ærgeligt at ens syn ændre sig og man får angst af det. Hvad kan jeg gøre for at bekæmpe denne angst?

Prøv at forestille dig at pludselig virker synet mere sløret især ved lyskilder. Og det bliver bare ved uden at man kan gøre noget. Øjenlægen sagde godt nok at der ingen fare er, da han undersøgte det. Men min hjerne bliver bare ved med at gøre migopmærksom på ændringen og deraf får jeg angst.

Hej fbh71

Written by Peter44 5. maj 2014 20:41

Tja, som jeg lige ser det, uden at være fagperson, så er der vel kun den mulighed, at få en second opinion, altså tage til en anden øjelæge. Det er jo oven i købet gratis og nemt, da man ikke skal henvises.

Jeg har lige haft en væmmelig synsfejl, som min øjelæge sagde, var ingenting. Jeg blev nervøs for at være syg, for det blev ved. Så jeg tog til endnu en øjelæge, en meget dygtigere, der arbejdede sammen med øjeklinikken på Glostrup.

Og han kunne se med det samme, at der var en skade på mit øje, en begyndende kendt sygdom, som det så lykkedes os at slå ned. Det viste sig at jeg fik noget medicin, der fremkaldte det, bl.a.

Så jeg er lykkelig, for at jeg prøvede en læge mere.

Hvis nu man har prøvet 3 øjelæger og alle siger, der ikke er noget, så er man vel nødt til at acceptere det, tænker jeg. Men altså jeg ville ikke stoppe, før jeg havde prøvet 3. ;)

Hvis alle lægerne sagde det samme, og det bare var angsten for at være syg, jeg var angst for. Så er det jo sygdomsangst, man har. Og så er det en psykolog, man skal bede om hjælp hos.

Sygdomsangst er ikke det samme som hverdagshypokondere, som vi alle sammen er. Det er virkelig seriøst og alvorligt. Jeg har haft en veninde, der havde det i stor stil. Det var en hård omgang for hende, og det skal tages seriøst.

kh Peter