Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Er der andre end mig som har fået den diagnose?

Written by bibi 4. apr 2014 16:26

Har fået diagnosen kronisk træthedssyndrom, og føler at jeg er den eneste som "kender" det. Når jeg fortæller venner og familien så griner de sku næsten af titlen.

Er der andre derude som kender til det eller har det ?

Mange forstår det ikke

Written by Skovtrolden 7. apr 2014 14:07

Kronisk træthedssyndrom, udbrændthed, og i mit tilfælde det de kalder "de negative symptomer", er næsten altid svært for andre mennesker at forstå, fordi det ikke umiddelbart kan ses, og derfor tolkes som dovenskab og hvorfor kan man ikke bare "tage sig sammen" osv. osv., altsammen meget sårende for den der både skal kæmpe med sig selv og også kæmpe for forståelse eller i det mindste bare accept.

Det lyder ikke som om venner eller familie i dit tilfælde har nogen erfaring mht. disse ting.
Jeg tænker det ville være en hjælp at finde nogle sammenhænge hvor der er større forståelse og måske andre med lignende problemer.

Det har i hvert fald hjulpet mig, bare det at man får forståelse ét sted fra, kan gøre utroligt meget i forhold til at føle lidt mere overskud mentalt set - også i de rammer hvor forståelsen mangler, og husk at det er ok sådan som du har det, det er ok - uanset om folk vælger at ville tro på det eller ej.

Det svært at se og forstå

Written by bibi 8. apr 2014 10:13

Kan godt forstå at det er svært for folk at forstå at man har det som man har det. Mange ser en gå rundt som en "normal" person, men man kæmper bare dag efter dag. Jeg har fået besked på at jeg ikke kan komme i behandling for at mindske smerterne før at jeg er over min depression. Så der kan jo gå lang tid, da det at hane smerter og en depression samtidig er en ond spiral. Jo mere ondt jeg har det, jo mere trist, og jo mere trist jo mere ondt også. FEDT FEDT.

Har også sagt til manden at han er nød til at fortælle hans familie, hvorfor jeg altid er træt osv, så de bedre kan forstå hvorfor jeg næsten altid lægger mig til familie ting og at jeg render rundt med konstant smerter.

Kender det

Written by Emmasmor 4. maj 2014 11:24

Er også konstant træt, men det er enten det eller være på selvmordets rand pga medicin. Synes også det er ufattelig svært og føler mig udstødt.

Piller

Written by bibi 14. maj 2014 08:00

Jeg får piller for depression, men får også piller for alle mine smerter som er ved sygdommen Kronisk Træthedssyndrom.

Til Emmamor: Er du blevet tjekket ved lægen ? har du også smerter eller kun trætheden ?