Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Fejldiagnose med depression i 7 år

Written by MsH 3. nov 2014 12:40

Jeg vil blot fortælle min historie og høre om nogen evt.har været ude for noget lignende. Jeg begyndte i 2007 på citolapram efter et psykisk hårdt forhold havde udløst voldsom angst. Jeg tog så citolapram indtil sidste år hvor jeg trappede ud og fik det meget meget dårligt og endte med at blive indlagt i 9 uger. Efter at have prøvet forskellige slags medicin endte jeg med at få noritren. Dette havde slet ingen virkning og jeg stoppede med det i april i år. Efter en fyring fra min arbejdsplads efter 10 års ansættelse gik jeg så desværre hen og blev meget meget ked af det og endte med at blive indlagt igen. Nu i 11,uger hvor jeg fik endnu mere medicin og ECTbehandlinger. Da jeg så kommer til kontrol her i starten af oktober fortæller overlægen på ambulatoriet mig at jeg aldrig har været deprimeret men i stedet skulle have haft samtaleterapi for traume/overbelastning. Så nu er jeg næsten ude af medicinen og spændt på mon første samtale hos psykolog her midt i november. Jeg glæder mig for første gang i årevis til jul og at kunne nyde et glas vin til maden. Skriv endelig hvis i har lignende erfaringer eller noget at tilføje. Jeg overvejer at søge erstatning... Nu kan jeg igen mærke mig selv og grine af en film og nyde hverdags ting og sager med mine børn. Hurra! For det langt om længe, og tusind ral til den dejlige læge der har givet mig livet tilbage😄

Medicin

Written by KiaGee 12. nov 2014 23:43

Jeg synes man hører oftere og oftere om personer der er blevet fejlmedicineret, jeg føler selv jeg er en af dem. Som 19 årig kom jeg til lægen fordi jeg oplevede angst og efter første konsultation blev der udskrevet medicin. Havde jeg vidste hvad disse piller kan ødelægge så havde jeg aldrig taget dem, men først efter 5 år har jeg indset det.. Jeg har været så medicineret at jeg ikke forstår hvordan jeg kunne tage min uddannelse.. Ønsker dig alt held og lykke

til msh

Written by Anitasofie 20. jan 2015 23:55

Sikke en rørende. ..og skræmmende fortælling. Glad for at du deler den. Har selv prøvet 15 forskellige medikamenter og forskellige diagnoser. Det er hårdt psykisk. ..og med alle de bivirkninger. .for ikke at tale om modløs og håbløshed.
Du har givet mig noget at tænke over. ..tak!
Og dejligt med dit nye liv ;-)

mere medicin

Written by Skovtrolden 21. jan 2015 13:09

Sikken et forløb at være igennem.
Mht. medicin så virker det på mig som om at mange læger bruger lykkepiller som et slags universalmiddel, jeg kender flere der har fået ordineret dem efter en enkelt konsultation, bla. for problemer med at sove, og forebyggende mod angst.
Så mht. evt. erstatning tror jeg det bliver næsten umuligt, da de bare vil kunne henvise til at det var en vurdering udfra den aktuelle situation dengang, at en læge kommer 7 år senere og siger noget andet vil de jo bare kunne forklare med at du har det anderledes nu - evt. kombineret med at pillerne jo så nok har haft hjulpet...
Det er min erfaring at de ikke kommer med indrømmelser, det er lukket land, og det vil altid kunne tørres af på at pågældende person jo kom pga. psykisk lidelse, ergo er man sat lidt af sporet mht. selv at kunne vurdere det....

Jeg har også været i møllen, og mener der er sket noget uopretteligt i min hjerne, men de nægter at tro mig, det bliver forklaret med at jeg jo har de her psykiske problemer.
Dengang det stod på blev de forskellige bivirkninger også forsøgt forklaret med alt muligt andet end medicinen.

Jeg læste engang om en pige der havde fået scannet sin hjerne før og efter indtagelse af medicin, det var så i det tilfælde lykkepiller - men antipsykotisk bruges jo også raskt væk - og scanningen før og efter viste en forskel.
Jeg ved ikke hvordan man får scannet sin hjerne, men ville ønske jeg selv havde fået gjort det, så der måske havde været et bevis, - men igen vil de jo kunne bortforklare det "man er jo blevet ældre" osv. osv.
De er glatte som ål.

Men tak for indsigten, det er vigtigt de her ting kommer frem, og når de ikke vil høre om det "indenfor murene" må vi jo snakke om dem andetsteds.

Ps.

Written by Skovtrolden 21. jan 2015 17:21

Vil lige tilføje, at selvom jeg ikke personligt tror de vil gøre indrømmelser, så synes jeg da helt klart du skal prøve at klage hvis du har overskuddet til det.
Det er vigtigt at nogen magter at råbe op i hvert fald.
:-)