Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Spørgsmål om angstdæmpende medicin.

Written by PGN_1985 24. nov 2014 20:37

Hejsa.
Jeg er relativt ny her på siden, så dette er sikkert diskuteret før selvom jeg ikke lige kunne finde debatten.
For er par uger siden fik jeg oven i en stressrelateret depression et voldsomt invaliderende panikangst anfald, som tydeligvis har sat et dybt ar i mig. Jeg lider næsten konstant af angst, som jeg ikke har gjort før. Sygdomsangsten er især forværret, og jeg er rædselsslagen for at jeg ikke får det bedre og hvad der så sker.
Anfaldet kom sammen med opstart af sertralin hexal, som har givet en del bivirkninger.

Sertralin skulle hjælpe på angsten og ved godt at jeg slet ikke er langt nok i forløbet til at tillade mig at kommentere på om det virker - jeg er dog pokkers utålmodig og har 'angst for angsten' i stor og invaliderende grad.
Jeg får noget alprox 0,5 for at dulme den voldsomme indre uro, men er der andre ydeligere medicinske muligheder udover antidepressiv medicin?!

Skal man 'bare' klare sig på sin viljestyrke, afspænding og psykolog/psykiater (som der er lang lang ventetid på)

Mvh. PGN_1985

Medicin

Written by Christa2 12. jun 2017 22:55

Jeg lider af angst, depression, organisk skizofreni mm. Jeg får Venlafaxin 300 mg. For angst og quetiapin 300 mg for angst og skizofreni. Begge er gode præparater mod depression og angst.
Jeg har tidligere fået bla. Sertralin, og kan ikke huske alle de andre præparater jeg ha været igennem.

Hvis du ikke syntes at du mærker en bedring efter 1-2 mdr. syntes jeg du skal tale med din psykiater om andre præparater.
Du skal ikke ha en forventning om at blive fuldstændig symptomfri.

Selv med medicin gennem 5 år er jeg langt fra rask, og har ingen forhåbning om at blive helt rask. Jeg blev syg pga. en alvorlig bilulykke.

hej

Written by Rabina 24. jun 2017 21:08

jeg ved ikke så meget om den medicin du får, men vil lige dele en erfaring med dig:-)
jeg blev indlagt med angst efter flere års stress. jeg skulle tage citalopram, det startede jeg med med det samme, jeg fik endnu mere angst i opstarts perioden, jeg kunne sidde hjemme i sofaen og få angst anfald. jeg talte med lægen og de mente det var gode tegn da det jo så påvirkede min hjerne... men jeg var nød til at tage medicinen til nat sammen med noget beroligende for at undgå den værste angst bølge. det blev bedre efter en periode.
jeg har ikke kunne mærke en mirakuløs virkning af medicinen men får det bedre og bedre og er nu trappet ud.
jeg syntes det lyder lidt vildt det du oplever, jeg synte du skal tale med lægen om det, og hvis du ikke allerede gør det så tage pillerne til nat og se om det kan hjælpe.
god bedring