Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Er her nogen, der har erfaring med Marplan?

Written by Karina73 3. dec 2014 21:46

Hej brugere.

Er her nogen, der kender Marplan? Effekt og bivirkninger? Min psykiater har lige foreslået det.

Vh. Karina.

marplan

Written by Rigmor 14. dec 2014 14:14

ja jeg brugte det over et par år. I starten var jeg vildt begrjstret over virkningen, fordi jeg fik rigtig god energi og glæde ved mange ting. Bagsiden er, at det for mig gav anledning til en voldsom vrede ind imellem og til en næsten manisk adfærd med (kunne f.eks. stå op midt om natten og male vægge eller gøre andet praktisk). Min nuværende psykiater mener at det hos mig har udløst en bipolar lidelse. Så være opmærksom på bivirkningerne.

Tak for svar!

Written by Karina73 15. dec 2014 13:43

Tak for svaret Rigmor. Det lyder voldsomt, jeg har selv prøvet at være manisk pga. medicin, men kun en enkelt dag. Det lyder også som om min psykiater ved man skal passe på. Min psykiater er obs på at der kan være trælse bivirkninger, så jeg kommer til at blive fulgt tæt. Jeg vil helt sikkert have det med mani i baghovedet. Karina.

Bare lige for at advare.

Written by Karina73 12. mar 2015 11:13

Jeg har nu prøvet Marplan. Der gik kun et par dage inden jeg startede med at hallucinere, og hallucinationerne stoppede kort efter, jeg stoppede med pillerne. Overlægen på psyk. indberetter det som en bivirkning.

Marplan, det eneste der virkede i 13 år

Written by Mick2 5. sep 2020 04:00

I 13 år åd jeg tæt på alt hvad der var at æde, men ingen virkning. Først da Marplan kom til. Nu har jeg været i remission i 4,5 år.
Har været Bipolar fra før seks års alderen.