Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Erfaring med Mirtazapin

Written by lenenykvist 9. jan 2015 21:10

Jeg har i dag fået konstatere depression..

Er dog i tvivl om jeg skal påbegynde med de piller jeg har fået af lægen, Mirtazapin..

Jeg har længe haft problemer med at sove og har måtte ty til sovepiller som jeg nu har måtte stoppe med da jeg syntes jeg fik det mærkeligt.

Alt i alt efter læge besøg i dag er jeg blevet tildelt det her præparat..
Er der nogen der har erfaring med dette.

Jeg har tabt ca 8 kilo de sidste 4 måneder . ( blev hofte opereret 18 aug og der efter er det gået stødt ned af bakke)

Hilsen Lene

har erfaring med Mirtazapin

Written by voksen 9. jan 2015 23:07

og kan anbefale det. Specielt, hvis et af dine problemer er søvnløshed.
De kan virke ret kraftigt i begyndelsen- sådan var det i hvert fald for mig. Jeg følte mig træt hele formidagen.

På mig virkede de vægtøgende. Jeg er nu på et andet præparat.

Men ingen af os er jo ens, så drøft sagen med din læge, hvis du er utryg ved præparatet. God bedring

Tak

Written by lenenykvist 9. jan 2015 23:56

Tak:-)

Ja tak Mirtazapin.

Written by sorenh 13. jan 2015 10:38

jeg kan også klart anbefale dig at starte på de piller, de er dog ikke et mirakel middle men hjælper dig i starten både på appetit og søvn, appetiten kan dog ned falde igen efter en periode, søvnen kan jeg sige af egen efaring at de har hjulpet mig utroligt meget jeg kan sove igen og har nu været på dem siden starten af August og de giver mig stadigvæk ro til at sove, dog tager jeg så 45mg, dog ved jeg ikke hvor stor dosis din læge anbefaler.

husk dog på lige som alle andre midler mod depression o.l kan der forkomme lidt voldsome bivirkninger i starten men aftager ret hurtigt igen.

Men kan kun anbefale dig at gøre som lægen siger. :)

Ikke helt entydigt

Written by rada09 15. jan 2015 08:31

Hej. Det er ikke altid indlysende, at man skal starte på anridepressiva, når man er deprimeret. Hvis vi snakker om, at du er så langt nede i et sort hul, at du på ingen måde kan hive dig selv op og have en normal hverdag, så kan det være en fin ide. Hvis det hele handler om negative tanker, ruminering, så jeg har erfaring med, at den meget skrappe medicin ikke virker overhovedet - for mig satte de bare en blokering i mine følelser, så jeg intet kunne føle. Er dine følelser ud over det hele og ustyrlige, kan det være en god ide, ellers kan det have svære konsekvenser for dine følelser overfor ting du godt kan lide. Mange oplever f.eks. at følelser af nærhed og kærlighed dæmpes af antidepressiva. Så overvej nøje! Og husk den grønne og stort set bivirkningsfrie "grønne lykkepille" Perikon. Den fås bl.a. i Matas. I øvrigt anbefaler mange læger og kyndige at forsøge ting som øget motion, sund kost, meditation og lignende inden man forsøger antidepressiva, som bør ses som sidste udvej. Tro mig, den medicin er ikke en dans på roser for alle. God vind

giver dig ret.

Written by sorenh 15. jan 2015 09:42

Jeg er helt enig hvad pillerne angår men også at det er meget individuelt.
Dog har jeg kun god erfaring med dem ganske rigtig kan de lamme følelser men der skal man så også huske man ved hvorfor det er sådan.

Der ved man pludselig det er Pillerne som påvirker endorfiner. (Glæde hormon) og ikke depressionen, det er vigtig at skelne. ;)

Motion er helt sikkert et godt valg, men nogen gange kan sådan ikke altid lade sig gøre, hvis som du beskriver er i et sort hul.

Derfor syntes jeg at Mirtazapin er en god støtte, dog med viden om at det kan påvirke ens følelser, men i mit tilfælde havde jeg meget negativ følelser samt tanker nu kan jeg mærke de virker, og ved at jeg dog ikke kan føle i den anden ende men at det kommer i sig selv når jeg er på den grønne side. ;)

Naturlige Antidepressiva

Written by betikkae2 7. jul 2023 15:26

Naturlige Antidepressiva - restilen.dk Jeg modtog min bestilling til tiden og pillerne virker rigtig godt.