Debatindlæg

Debatforum:  Pårørende og venner

Kærestesorger

Written by Kide 23. jan 2015 15:08

Hej er der nogen der kan hjælpe mig lidt her?
Jeg blev single igen, for ca. 3 måneder siden, efter at have været i et forhold på 9 måneder. Jeg er knust og ved slet ikke hvordan jeg skal komme videre. Her kommer lige lidt om baggrunden til bruddet.
Jeg blev kæreste med en sød mand, som er 13 år ældre end mig (jeg er 34). Han har to børn på 11 og 13 år fra sit tidligere ægteskab. Da vi havde været kærester i ca. en måned, spurgte han mig om jeg gerne ville have børn på et tidspunkt. Jeg blev lidt nervøs for hvad jeg skulle svare, for tænk hvis han ikke ville have flere, men jeg fik fortalt ham, at det ville jeg gerne og han sagde heldigvis, at han før han mødte mig, havde han ikke tænkt på at få flere, men at nu ville han gerne have en mere med mig på et tidspunkt. Vi snakkede lidt om babyer og ofte var det ham der bragte emnet på banen, og også om at jeg skulle flytte op til ham (vi bor over 70 km fra hinanden). Der skete så det, at hans ekskone en aften faldt om med hjertestop. Hun fik konstateret kræft for halvandet år siden, fik ny knoglemarv, hvor de var ved at miste hende, men klarede den og er nu kræftfri. Den tid var hård for min kæreste og deres børn, men børnene har fået hjælp og støtte og har klaret det flot. Det troede min kæreste at han også gjorde, men efter den aften hvor hun fik hjertestop(næsten et år efter, at de var ved at miste hende første gang), er det gået ned ad bakke for ham. Han fortalte mig, at han ikke vidste om han ville have børn alligevel og at alt er kaos i hans hoved.
Jeg blev naturligvis rigtig ked af det, men valgte at prøve at støtte ham og hans børn så godt som muligt. Jeg meldte dog ud, at jeg vil have børn og hvis det ikke bliver med ham, så bliver det alene (ved insemination). Han blev vist lidt overrasket og ked af det over min udmelding, men sagde også at han ville respektere det. Han har tilbudt at være der for mig, hvis jeg bliver insemineret og sagt at barnet ikke behøver at vide, at det ikke er ham der er faren. Til det har jeg sagt, at jeg ikke vil have, at han er en del af mit eller barnets liv, da jeg aldrig ville kunne forsvare over for mig selv eller et barn, at være sammen med en mand, som ikke ville være den biologiske far (da vi jo var sammen før en evt. graviditet med donor) og at jeg ville føle mig utroligt svigtet). Siden jeg sagde det, har jeg ikke bragt emnet op igen, da jeg ikke har ville presse ham, men han har bragt det op en del gange, hvortil jeg har svaret, at nu ville jeg bare have at han fik det bedre, for sin egen og sine børns skyld.
Jeg var meget hos ham og altid når hans børn var der (7/7) ordning. Jeg hjalp til i hverdagen, var med når sønnen skulle spille kamp, gik tur med datteren og havde pigesnakke. De kaldte mig deres papmor:)
Alligevel har jeg været meget ked af det, da følte mig valgt fra, og ikke er god nok, fordi han begyndte at tvivle på fremtiden. Han mente ikke at han måtte være glad, for det var det livet sagde til ham. Han blev jo glad for mig, og så skete der noget forfærdeligt.
Min exkæreste og jeg snakkede meget om, hvordan han har haft det det sidste stykke tid, om hans eks` sygdom og om børnene og hvordan de har det . Jeg har udover mit faste job, et sidejob, hvor jeg bl.a. snakker med børn i sorg og med andre problemer samt rådgiver forældre i forbindelse med deres børn, så jeg er ret trænet i at snakke om de svære ting.
Der er ingen tvivl om, at han har været ude for en traumatisk oplevelse, som gør at han har det rigtigt svært. Han har ikke fået noget professionel hjælp, men har fået kontakt til en psykolog, som han nåede at være hos én gang. Jeg har kunne mærke at han blev mere og mere indelukket og kun med nød og næppe, klarede hverdagen for børnenes skyld. . Det har været så svært at stå på sidelinjen og se hvordan han bare fik det værre og værre og at jeg intet kunne stille op, andet end at prøve at støtte og være der for ham. Han har hele tiden sagt, at han ville ønske, at det var mig, han havde fået børnene med o

Fortsættelse

Written by Kide 23. jan 2015 15:14

og at han aldrig har haft det sådan med en kvinde før, som han havde med mig. Han sagde at jeg lyste hans liv op og at han ville være sammen med mig resten af livet (dette har han sagt gennem hele vores forhold). Han var ydemere ikke den bedste til at huske at bruge prævention, selvom han vidste at jeg ikke tog p-piller, så jeg så det som en lille åbning. Men for 3 måneder siden, meldte han ud, at han havde tænkt og besluttet sig for, at han ikke vil have flere børn og sluttede vores forhold, da han ikke kunne klare at se mig ked af det.
Før vi blev kærester var han også meget langt nede følelsesmæssigt, men han fortalte at han blev glad, da vi blev kærester og pludselig kunne se en mening med sit liv igen.
Vi arbejder sammen på en lille arbejdsplads til hverdag, så det er virkeligt hårdt at være på arbejde.
Lige efter bruddet var jeg naturligvis meget ked af det, men prøvede at tvinge mig selv til at få det bedre, og det virkede, i en periode, men nu savner jeg ham for sindssygt. Han har opført sig lidt sært efter bruddet. Jeg havde en masse ting hos ham, som jeg jo skulle have tilbage tøj, cykel, en reol og sådan nogle ting. Jeg fik ret hurtigt det meste af mit tøj tilbage, men pludselig fik jeg ting tilbage som ikke var noget jeg skulle have. Jeg fik en pose med diverse bageblandninger og mel tilbage, en halv pose krydderrier og den fødselsdagsgave jeg havde givet ham i februar sidste år. Det gjorde mig naturligvis ked af det, at få fødselsdagsgaven tilbage. Jeg har efter det, ikke fået andre ting tilbage, så mangler stadig at få bl.a. min cykel og min reol tilbage. Ikke at det er så vigtigt lige nu, men mærkeligt, at han havde så travlt med at give mig de andre ting? Juleaften skrev han en sms, hvori der stod, at han håbede at jeg en dag ville indse, at det han gjorde, gjorde han af kærlighed til mig og mine ønsker. Og nytårs aften skrev han, at hvis jeg ville vide, hvorfor han ikke var god nok til mig, så skulle jeg bare sige til. Jeg svarede ikke, da jeg ikke turde høre svaret. Men jeg ønskede ham godt nytår. Han har også sendt julehilsen og nytårshilsen til mine forældre.
Han er her efter jul, så blevet deltidssygemeldt og skal have samtaler med en psykoterapeut. Jeg tror at det er det, der har fået mig til at savne og håbe, for nu sker der endelig noget, nu har han indset, at han ikke er ok og der bliver taget hånd om det.
Er der chance for, at han kan få det bedre? Og at han måske kan få håb om fremtiden tilbage?

Kære Kide.

Written by Chloe 23. jan 2015 20:52

Det lyder som en ulykkelig situation.

Jeg kan godt forstå din reaktion, i forhold til hans melding mht. til en graviditet via insemination.

I bund og grund er der noget dybt foruroligende ved hans ønske om ikke at ville være biologisk far, til barnet, men på den anden side agere som sådan og tilmed ikke melde klart ud overfor barnet. Som at foregive en virkelighed, der kun findes på overfladen, uden ønske om egentlig tilknytning, ansvar og dybere relation.

Der er også noget helt bagvendt ved at giv dig bage-blandinger og halve krydderiposer tilbage, da de i bund og grund er ligegyldige, og således udelukkende virker som symboler (afvisning).

At returnere fødselsdagsgaver er desuden unødvendigt og sårende.

Du ville nok helst høre det modsatte, men måske du skulle forholde dig til de afvisninger, han har meldt ud, og acceptere et brud.

Kh
Chloe


Få det bedre

Written by TUT 23. jan 2015 23:09

Selvfølgelig kan manden få det bedre, en god psykoterapeut kan hjælpe ham godt på vej, og give redskaber til at komme videre.
Kun tiden kan vise om han evt kunne vende tilbage til dig, og om du ønsker at vente på han finder sine egne ben at stå på.

Tak for svar

Written by Kide 24. jan 2015 17:32

Tak for jeres svar:)
@Chloe Ja jeg er desværre nok nødt til at forholde mig til bruddet (igen). Jeg har netop været forvirret over den måde han har opført sig på. Han ville agere far til barnet, fordi at vi så kunne blive sammen, som en familie. grunden til at han ikke selv ville være biologisk far lige pludselig, var at han blev bange, for at hvis ekskonen døde, så ville han ikke kunne være der for vores barn og dermed svigte det. Jeg tror nu ikke at det ville blive sådan, for som jeg fortalte ham, at så var jeg der jo. I kraft af min uddannelse og mit andet job, så ved jeg jo netop, hvordan sorgprocesser føles for både børn og voksne, og ville jo ikke blive skræmt væk af den grund (som måske var det han frygtede). Jeg har også været forvirret over, at han lige pludseligt er begyndt at kontakte mig på sms, og gerne vil forklare nogle ting og samtidig sender smser til mine forældre. Og det at han stadig har nogle af mine ting, som han skrev at han ville tage med før jul. Jeg har nok set det lidt som en måde, han stadig kunne have en forbindelse til mig på??? Han har stadig små papirstykker med hjerter på, som jeg har tegnet til ham, da vi stadig var kærester, hængende på sin opslagstavle på arbejdet... så hvis det var så vigtigt for ham, at få mig ud af hans liv, så var de vel også væk og jeg havde fået de sidste ting? Jeg tænker på om en depression, kan få folk til at gøre nogle ting, de måske ikke har lyst til at gøre? fx Afslutte et forhold og ikke have lyst til fx at få børn alligevel?

@Tut jeg ønsker mere end noget andet, at det skal være os og at vi skal have en fremtid sammen. Samtidig så er jeg jo 34 og skal snart i gang med at tænke på min egen fremtid og børn, hvis jeg skal nå den del. Hvor længe kan sådan noget mon tage? Han har aldrig været sygemeldt før, heller ikke da hans ekskone var ved at dø, der ville han hellere på arbejde, for der følte han, at han fik lidt fred fra sine tanker.

Puha det er hårdt, når den mand man elsker, går helt ned med flaget og smider én væk på den måde:(