Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Udtrapning af Perikon

Written by rada09 4. feb 2015 12:53

Hej.

Ved I hvordan man bedst trapper ud af Perikon? Får ca. 1300 mg., og jeg kunne godt tænke mig at prøve rosenrod i stedet.

Råd og anbefalinger i den henseende?

Et svar

Written by irsten 5. feb 2015 09:33

Hej Rada

Jeg har lige tjekket, hvad Kelly skriver på den meget brugbare, engelsksprogede vejledning om perikon www.sjwinfo.org

(Perikon hedder ”Saint John’s wort” på engelsk, forkortet sjw i internetadressen.)

Kelly skriver, at hvis man tager tre kapsler om dagen, går man ned på to kapsler, og tager den dosis i nogle få uger. Derefter går man ned på 1 kapsel, som man tager i nogle få uger og videre ned til 0 kapsler.

Man behøver ikke splitte kapsler op, hvilket kan være nødvendigt i visse tilfælde ved lægeordineret antidepressiv medicin, skriver Kelly.

Det var også sådan jeg gjorde, da jeg trappede ud af perikon for snart 3 år siden, fordi jeg ifølge lægerne var nødt til at tage noget blodpropforebyggende medicin, der ikke kan forenes med perikon.

Hvis du så spørger mig, hvor mange uger, der menes med udtrykket ”nogle få uger”, så vil jeg sige, at det er en fornemmelsessag. Jeg vil mene, at 2 uger på hvert nedtrapningstrin kan gå an. Men gerne længere. Man skal aldrig udsætte sin hjerne for bratte omskiftelser.

Men så siger du, at du ønsker at skifte til rosenrod.

Jeg har selv engang prøvet at skifte fra perikon til rosenrod, fordi der blev fortalt så mange rosenrøde ting om rosenrod. Jeg købte endda en hel bog om rosenrod, nemlig bogen ”The Rhodiola Revolution”.

Nu er mennesker jo meget forskellige, og derfor er erfaringerne med forskellige præparater også forskellige. Men sådan som jeg husker det, var det helt umuligt for mig at komme op de doser rosenrod, som der blev anbefalet. Jeg havde det problem, at mit blodtryk steg (Bogen fortalte mig i øvrigt, at rosenrod skulle kunne bruges mod forhøjet blodtryk!). Desuden var effekten af rosenrod, at jeg følte mig overgearet, ligesom hvis man har drukket alt for meget stærk kaffe. Dette bevirkede, at mine problemer med at falde i søvn blev forværrede.

Vi var nogle stykker dengang, der eksperimenterede med rosenrod. Vores erfaringer må stadigvæk stå her i Depnets debatter.

Held og lykke med det!

Irsten