Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Empati og depression

Written by rada09 7. feb 2015 10:45

Hej alle.

Er jeg den eneste deprimerede der har meget svært ved at interessere sig for andre? Min depression følelses som en følelsesmæssig boble, hvor tingene det meste af tiden synes fladt og ligegyldigt. Desværre gælder dette også for andre mennesker. Jeg kan godt føle andre mennesker i nogen grad, men slet ikke som før min depression. Jeg har svært ved at føle empati og ser alt fra mit eget perspektiv. Når jeg hører andre tale, er jeg typisk i mit eget univers, og jeg har svært ved at finde den rigtige grimasse og de "passende" følelser, når folk fortæller mig noget. Jeg tænker faktisk kun på mig selv...

Er jeg den eneste der har det sådan? Og kan nogen give mig håb om, at det slutter en dag?

Lige nu vil jeg helst være alene, siger min depression. Men når jeg er alene kører tankerne også mest...

overskud

Written by Skovtrolden 7. feb 2015 14:52

Det er jo meget naturligt, hvis man fx havde brækket benet, ville overskuddet nok heller ikke rigtig være der til at føle stor empati for folks blå mærker, der iøvrigt ikke forhindrer dem i halvdelen af det man ikke selv kan.
Jeg tror det er en beskyttelses-mekanisme, nu er det altså "mig først", bedre sent end aldrig.
Får man overskud igen vil empatien vende tibage helt af sig selv, og der er også rigtig meget overskud at hente ved selve det at føle empati, men det kræver altså som udgangspunkt et vist overskud at kunne gøre det uden at miste noget selv - ifølge min personlige overbevisning.
:-)