Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

konflikt ved lægen

Written by proxy 9. feb 2015 20:00

Hej som overskriften siger har jeg problemer ved min læge. Jeg har haft en svær depression før i tiden og nu er den desværre kommet tilbage, dog mener min læge kun at jeg mangler D-vitamin og derfor ikke ville undersøge mig nærmere. Men nu har jeg det virkligt slemt og ringede til lægen for at få tid til en snak og evt, en anbefaling til psykolog. MEN ak nej han vil hverken undersøge eller snakke med mig omkring en evt. depression. jeg orker virklige ikke kæmpe imod hele systemet mere. aner ikke hvad jeg skal gøre, da der ikke er andre læger i omegn'en kan jeg desværre ikke bare skifte. nogle forslag til hvad man kan gøre ? ALT MED SKADE PÅ SIG SELV kan i godt holde for jer selv, jeg er ikke ude på at blive indlagt, men er ude på at få papir fra lægen hvor der står at jeg har en depression og derfor skal have psykolog ( alt sammen fordi jeg ikke kan søge tilskud fra kommunen inden) Men nu sidder jeg fast, lægen vil ikke engang lave en ganske alm heldbredsundersøgelse selvom jeg har haft over 5 blodpropper i det samme ben, og er under 35år. det vil sige jeg ligger alså ikke i den risiko-gruppe som alle snakker om, jeg er normal vægtig/snart undervægtig, så det er heller ikke fedme der gør udslaget, derudover har jeg en skæv rygsøjle, hvilket gør at jeg har en pukelryg som giver konstant smerter. Ja man skulle så tro jeg fik FP. NEJ jeg er under 35år derfor kan jeg ikke få andet en kontanthjælp. jeg bliver smidt rundt i systemet derfor er papirne fra min læge min aller sidste vej ud af systemet. så hvis i har noget forsalg råd eller erfaringen så tøv ikke med at skrive. alt bliver taget imod med kyshånd.

Vigtigt at behandle D-vitaminmangel!

Written by irsten 10. feb 2015 10:31

Hej Proxy

Du har en depression og tilsyneladende også D-vitaminmangel.

Det er en kendt sag, at D-vitaminmangel kan være (medvirkende) årsag til depression.

Sådan som jeg ser på det, så er det da et fremskridt, at læger er begyndt at tage D-vitaminmangel alvorligt og er villige til at tage blodprøver til kontrol af D-vitaminstatus og ikke bare – som før i tiden – fejer hele problematikken af banen ved at påstå, at der bare var tale om noget psykisk.

Men når det så kommer til at se en sammenhæng mellem mangeltilstande og depression, så er der åbenbart stadigvæk problemer.

Jeg har været i en situation, der minder om din – dog med den forskel, at lægerne udelukkende betragtede min tilstand som psykisk betinget, selv om det senere viste sig, at jeg led af alvorlig jernmangel. Jernmangel er – nøjagtig ligesom D-vitaminmangel – kendt for at kunne føre til depression.

Jeg var heller ikke i stand til at arbejde, og man føler sig altså som et jaget dyr, når man ikke kan få den rigtige hjælp, og omgivelserne bliver ved med at presse én. Dette pres gør jo heller ikke den psykiske tilstand bedre.

Jeg brugte i titusindvis af kroner på psykologhjælp, og dengang var det ikke muligt at få tilskud. Det hjalp bare ikke noget. Min erfaring er, at det er meget VIGTIGT at kompensere for en mangeltilstand. Det lyder enkelt, når jeg siger det, men en psykolog kan altså ikke gør noget ved D-vitaminmangel, ligegyldig hvor dygtig en psykolog der er tale om.

Derfor vil jeg foreslå, at du først og fremmest gør noget ved din D-vitaminmangel. I forhold til psykologhjælp er det både billigere, nemmere og muligvis endda virksomt.

Jeg siger IKKE, at D-vitaminer alene kan kurere din depression. Når en depression først er udløst, plejer den at følge sit helt eget forløb, uanset hvad man gør ved de udløsende årsager. Det vil sige, at den klinger af efter et stykke tid, eller går over, eventuelt fordi den bliver behandlet medicinsk med positivt resultat.

Jeg er godt klar over, at du vil sige, at jeg – akkurat som din læge – hæfter mig ved det forkerte, nemlig ved din D-vitaminmangel.

Men nej, jeg er helt klar over, at du har det meget skidt psykisk. Og jeg synes, at det er forkasteligt, at din læge tilsyneladende ignorerer din psykiske tilstand.

Der er tilsyneladende et eller andet ved sygdommen depression, der gør, at vi kun kan forstå den som værende opstået på grund af noget psykisk. Hjernen kører jo ofte på højtryk under en depression med en masse indviklede spekulationer. At betragte en depression som noget, der kan være udløst af en mangeltilstand ligger desværre ikke lige for.

Jeg har endda hørt om et tilfælde, hvor den depressive glemte at gøre noget ved mangeltilstanden, fordi vedkommende anså den for at være et mindre problem i forhold til depressionen! Og det går altså ikke. Hvis man ikke gør noget ved mangeltilstanden, kan depressionen være meget vanskelig at kurere.

Jeg vil altså mene, at du først og fremmest skal kompensere for din D-vitaminmangel.

Mange hilsner og god bedring

Irsten