Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Voldsom dødsangst, truxsal??????

Written by DavidTerman 10. feb 2015 19:07

Jeg er en ung fyr på 26. Jeg oplever for tiden meget voldsom angst, angsten for at dø. Det kom af jeg for et måneder siden fik det som jeg vil kalde et hjerteanfald. Jeg sad i lastbilen på vej hjem fra arbejde.
Og pludselig begyndte mit hjerte at slå fuldstændig usammenhængende og jeg blev dårlig, svimmel trykken i hoved osv, og det mig lidt at få styr på det igen.
Jeg tog til lægen, men alt var fint. Men det kom igen og så blev jeg indlagt til observation på hjerte afdelingen. Men de fandt ingen fejl på hverken hjerte eller noget.??
Nu går jeg så sygemeldt fordi jeg er bange for det skal komme igen. Fordi det eneste jeg sådan tænker på for tiden er min hjerterytme og hjerteslag og angsten for angsten. Og når jeg får tankemyller så kan det faktisk fremprovokere det der hjerteflimmer og så går min dødsangst helt amok.
Jeg har nogle truxsal 15 mg men jeg har ikke turde tage dem. Er der nogle der har erfaring med om det kan lægge en dæmper mine tanker og min krops måde at reagere så fysisk på når jeg får de angst anfald. Jeg er så bange for at dø af et hjerteanfald selvom jeg har fået af vide at mit hjerte er 100 procent uorden.

Jeg kan snart ikke mere!! Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre!!!!

Til historien skal jeg måske sige at jeg har haft et ret turbulent forhold til min kæreste og har det stadig vi står og er lige ved at gå fra hinanden. Jeg er en presset mand.

På forhånd tak for hjælpen. David Terman

Jeg kender det.

Written by KiaGee 15. feb 2015 22:23

Hej David.
Jeg kan genkende mig selv meget i det du skriver og jeg synes bestemt det lyder som panik anfald du har haft i lastbilen.
Angsten for at få det skidt, dø, fejle etc. fremprovokerer altid panik angst hos mig og jeg kan ikke styre hverken min krop eller mine tanker når det står på. Jeg føler jeg skal dø og jeg kaster op og kan ikke få luft. Det er ofte slemt når jeg er stresset og som jeg kan læse det, så lyder du også som en stresset mand. Jeg er ved at lære at lytte til min krop, men også at styre mine tanker, for man kan bestemt afværge et angst anfald hvis man kan styre sine tanker og tænke anderledes end man plejer. Jeg prøver at invitere angsten ind - jeg har stadig svært ved at styre den, men det at man arbejder med sig selv vil helst sikkert også betale sig.. Det er stressende for kroppen at have det på den måde og man skal huske og lytte til hvad den siger! Det er ingen skam at have det på den måde, for det går over igen, det tror man bare ikke mens det står på - der føles det som om ens liv vises i re-view og man bér til Gud om at overleve.. Det bliver bedre, hæng i :)

Vejrtrækning

Written by FølsomMand 17. feb 2015 09:51

Hej David.
Jeg kender noget lignende. Jeg plejer at trække vejret hurtigt, tage omkring 10 hurtige indåndinger, holde pause, trække vejret normalt et stykke tid, tage 10 hurtige mere, hvis det ikke allerede er gået væk. Derefter kan man tage nogle dybe indåndinger, hvor man holder ånder helt ind, koncentrerer sig om at fylde lungerne helt, holder luften inde, mens man tæller langsomt til ti, og så ånder langsomt ud igen. Det hjælper mig meget. Og som regel ret hurtigt.
Der findes også vejrtrækningsøvelser og beskrivelser af dem mange steder på nettet.
Man skal ikke overdrive. Hvis jeg bliver svimmel af det, stopper jeg. Det meste af tiden skal man lade vejrtrækningen passe sig selv. Men øvelserne kan være gode, når man har angst.

Helbredsangst

Written by camginge 17. feb 2015 17:48

Jeg lider af voldsom helbredsangst oven i min depression. Angsten kom snigende for et års tid siden efter et meget traumatisk graviditets og fødselsforløb! Jeg er simpelthen så bange for at dø, for ikke at få lov at blive hos min familie, og jeg bilder mig hele tiden ind, at jeg fejler både det ene og det andet.

De sidste måneder har min angst gået på en hævet lymfekirtel på min hals - den har været der i 4 måneder nu og selvom jeg er blevet tjekket af lægen mange gange, fået at vide at alt er fint og fået taget en masse fine prøver, har jeg stadig svært ved at tro på det. Jeg får ligesom dig fornemmelsen af, at have ondt i hjertet, får svært ved at trække vejret, ondt i alle brystmuskler. Det er modbydeligt!!

Jeg har lang vej til at lære at leve med angsten, lige nu fylder den helt vildt meget og jeg bliver overvældet og tankerne handler om sygdom hele tiden.

Vejrtrækningsøvelser hjælper også mig. Jeg bruger nogle mindfuldness øvelser, som jeg har fundet på youtube, som simpelthen handler om at fokusere på åndedrættet og det giver altså en ro for en stund.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at du har haft et angstanfald. Stol på lægerne, vi har nogle af de dygtigste læger i verden.