Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Det indre barn

Written by rada09 13. feb 2015 17:36

Kære alle.

Jeg kunne godt tænke mig at vide, om nogle kender til eller kan anbefale særlige terapiforløb/kurser/selvhjælpsgrupper, der omhandler det at "hele sit indre barn".

Jeg har selv ageret min mors "bedste ven" og en følelsesmæssig form for erstatningspartner. Og jeg tror ikke at jeg nogensinde kommer videre, hvis ikke jeg kommer helt dybt ned og får helet sårene indeni. Jeg har meget lavt selvværd, narcissistiske tendenser fra tid til anden og flere angstformer, bl.a. socialangst.

Håber I kan hjælpe med anbefalinger.

I øvrigt blogger jeg om mandlig depression og også følelsesmæssigt misbrug på min blog "Væk fra mørket": http://vaekframoerket.blogspot.dk/

hej

Written by FølsomMand 17. feb 2015 10:29

Jeg tror, næsten hvilken som helst slags terapi kan bruges til at "hele sit indre barn". Er det ikke det, al terapi handler om ? jeg tror, de fleste terapeuter, du spørger vil give mig ret eller i hvert fald vil være med til at hjælpe dig med det, hvis du spørger dem.
Jeg har gået hos en del psykologer og forskellige slags terapeuter. Jeg synes altid, det har handlet meget om det.
Jeg har et lignende forhold til min mor som det, du beskriver. Det har været godt at bearbejde det. "jeg tror ikke at jeg nogensinde kommer videre, hvis ikke jeg kommer helt dybt ned og får helet sårene indeni" skriver du. Helt dybt ned kommer man måske aldrig. Måske vil man heller aldrig kunne være sikker på, at man ved, hvad det er ! ? Jeg er nået frem til, at jeg nok aldrig får helet sårene helt. De vil altid være der. Men man kan lindre, bringe forståelse, blive bedre til at håndtere sit liv under de forudsætninger, man har, og lære at forstå forudsætningerne. Blandt andet ved hjælp af en god terapeut. Jeg kan kun anbefale dig at finde een eller en gruppe. Jeg tror, de fleste vil kunne gå ind i en problematik som din, men det vigtigste er selvfølgelig, at der er en god kemi. At man svinger sammen. At man har tillid til vedkommende. Og tager sig tid.
Held og lykke :-)
Kh Følsom Mand

Hej

Written by bekymretex 20. feb 2015 18:30

Jeg vil også til en hver tid anbefale at snakke med en psykolog. Det er altid en god ide.
Jeg kan også VARMT anbefale to hurtigt læste bøger af Janet G. Woititz som hedder " Voksne børn af alkoholikere" og " At kæmpe for nærhed"
De kan varmt anbefales, selv om ens forældre ikke har været alkoholiker - da der er mange ligheder ved opvækst i en hvilken som helst dyssocial familie, hvor man fx har skullet påtage sig en voksenrolle.
En anden ting vil jeg sige og det er, at man ikke kan få en ny forælder - selvom det er det man dybest set ville ønske. Men som voksen kan man påtage sig rollen som mor for sig selv. Og sørge for at dække alle de behov en mor ville dække hos én. Hun ville have man fik spist godt, sovet nok, havde rent tøj, ikke arbejde mere end hvad der er sundt og hun ville passe på at andre behandlede dig godt og talte pænt til dig. Prøv at tænke over disse ting og om du behandler dig selv så godt, som en rigtig mor ville gøre - det kan du nemlig selv - du er voksen nu. pøj pøj med det :)