Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

bipolar adfærd - råd søges

Written by bekymretex 20. feb 2015 18:16

Kære Læser
Jeg har gennem det sidste halve år været kæreste med en sød, sensitiv og kærlig fyr.
Jeg har fra starten af godt kunne mærke at jeg fik nogle modstridende signaler. Han er både meget sensitiv, utrolig kærlig, til tider usikker - trækker sig og samtidig smart og velklædt ( måske en facade).
Han er en god far til to børn og har været sammen med sin ekskone igennem mange år. Det er fire år siden de gik fra hinanden.
I forbindelse med deres brug gik de hos en psykolog, som mente han var bipolar -pga. hans kraftige svingninger i humør og adfærd. Endvidere er der en familiehistorik, med lignende psykiske problemer.
Vi har altid haft, en dyb og givende kommunikation i vores forhold. Jeg fik tit at vide at han som regel plejede at løbe sin vej i de forhold han har prøvet at etablere, men at han ville os og prioriterede os, trods to fuldtidsjobs og børn.
Der var dage hvor han trak sig og dage han ønskede vi skulle ryge joints, for at slappe bedre af. Jeg tillagede det ikke det store, men kan i bakspejlet se det var et skråplan.
Vi blev mere og mere tætte og havde snakket om at møde hinandens børn ( det har ingen af os prøvet før).
Men så gik noget galt. Han kom ind i en periode hvor han blev meget presset på jobbet og pga. en privat konflikt. Han begyndte ikke at kunne sove. Sov 4-5 timer og arbejde10-11 timer. I starten gik det okay med os som par, vi snakkede om hans problemer og jeg støttede ham. Han var kærlig og omsorgsfuld.
En dag han besøgte mig var han helt manisk. Snakkede uafbrudt om et tv-program han var ved at lave ( noget han havde brugt 3 timer på, trods bunker af andet arbejde som burde gøres) Han havde lige fået en god ide og var helt oppe at køre. Dagene efter blev hans søvn endnu dårligere og han arbejde endnu mere... nu var det pludselig min skyld og arbejdet at han ikke kunne sove. I weekenden kunne jeg næsten ikke kende ham. Han var irritabel og tillagde mig holdninger og synspunkter jeg ikke havde.
To dage efter taler vi i telefonen, hvor han gør det forbi. Han siger han ikke kan føle noget. Trods det at han for 10 dage siden ville fortælle sine børn han havde fået en kæreste og at jeg havde alt hvad han søgte.
Jeg er helt rundt på gulvet, har ikke snakket med ham i 10 dage og har svært ved at forstå hvordan et menneske kan svinge sådan. Og om han overhovedet kan huske mig når han får det godt igen??
Er der nogen som kan nikke genkendende til han følelses udsving og fortælle mig hvordan han har det, og om han bliver god igen?
Han kan desværre ikke selv se at han burde gå til lægen og få snakket om sine problemer..