Debatindlæg

Debatforum:  Tips til motion

Spørgsmål

Written by Bernd6 10. apr 2015 18:34

Hej med jer!

Har lige et spørgsmål til, hvorledes i dyrker motion i forhold til jeres depression.

Før jeg fik en depression for cirka halvandet år siden, elskede jeg at løbe, og løb blandt andet en del halvmarathons. Depressionen er ikke ovre endnu :-(

Nu kan jeg knap nok slæbe mig selv afsted, og min krop føles som en stor klump bly. Kan det virkelig passe, at en depression kan gøre så meget ved ens fysiske formåen??? Eller kan det være medicinen der også spiller ind??? Dette er meget frustrerende, da jeg gerne vil igang med at dyrke motion igen, men samtidigt ønsker det skal være sjovt/givende, som det har været tidligere. Kan ikke løbe halvt så langt/hurtigt som tidligere også selvom jeg træner stille og roligt op fra bunden.

Hvad er jeres erfaring i forhold til ovenstående??

Træt

Written by Skovtrolden 11. apr 2015 00:52

Mit svar er sandsynligvis upopulært i visse kredse, men dengang jeg fik medicin måtte jeg droppe de bedste af de fysiske aktiviteter der førhen kunne gøre mig høj, jeg var simepelthen for træt og tung i kroppen, udmattet nærmest, og euforien kom aldrig uanset jeg trodsede udmattetheden, så det føltes udelukkende hårdt og håbløst, og det magtede jeg ikke i længden at kæmpe imod.
Nu ved jeg ikke hvad du får af medicin, men i mit tilfælde tog det i hvert fald fuldstændig "brodden" fra mig, jeg var træt og udmattet i alle vågne timer, uanset jeg sov mere end nogensinde, jeg var på det et års tid, så det var ikke fordi det ikke fik "chancen".
Ok kan lige se du bla. får seroquel, det fik jeg bla. også.

Løsning

Written by Ebbe234 28. mar 2017 08:43

Hej

Jeg havde præcis samme problem som dig. Jeg følte mig fuldkommen udmattet og havde absolut ingen energi til at træne.

Jeg havde fuldkommen som du beskriver det, hvor min krop føltes som en kæmpe klump bly og på det tidspunkt fik jeg ingen medicin, så jeg tror faktisk ikke at det skyldes medicinen. Faktisk hjalp det, da jeg begyndte på medicinen.

Men én ting var dog helt sikkert - jeg kom IKKE ned i et fitnesscenter og det gør jeg stadig ikke idag! Jeg har simpelthen fået en form for forbi for dem, så jeg købte mig en crosstrainer her https://apuls.dk/traeningsmaskiner/crosstrainer i stedet og den er jeg blevet rigtig glad for.

Det er meget lettere lige at få det gjort om aftenene, end at skulle afsted.

Jeg håber at min erfaring hjælper dig :-)