Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Hjælp!

Written by Bella12 7. okt 2015 22:43

Hejsa
Jeg er en pige på 24 år der har svær ocd, socialfobi og depression. Har indtil nu været i behandling i psykiatrien for min ocd, men har de sidste to måneder været meget deprimeret og har derfor søgt behandling for det. Har lige været til forsamtale i psykiatrien og fået svar om at de gerne vil behandle min depression. Så nu skal jeg starte i behandling om en måned ved en sygeplejerske.
Men her kommer så mine spørgsmål, skal man ikke have en psykolog til behandling af en depression eller er det bare mig der er helt forkert på den? Skal jeg være åben og tage imod denne sygeplejerske jeg kan få? Kan hun hjælpe mig med min depression? Eller har jeg andre muligheder?
Håber der er nogle der kan svare på mine spørgsmål, aner ikke hvad jeg skal gøre.
På forhånd tak :-)

Svar

Written by Jacob30 17. nov 2015 14:48

Hej

Hvis jeg var dig, ville jeg tage imod tilbudet.

Ift. samtaleterapi, er kemien imellem terapeut og klient noget af det der betyder mest for om behandlingen er virksom, og hvis den viser sig at være god imellem dig og sygeplejersken, er det en god start.

Sygeplejersker i psykiatrien skal jo også igennem tillægsuddannelse, så hun er formodentlig godt rustet til at behandle dig, men du kan jo altid spørge ind til hendes erfaringer/uddannelse.

Hellere en god sygeplejerske end en ringe psykolog, de er ikke alle lige store orakler :)

Kan forøvrigt anbefale meditation, det har hjulpet mig meget.

Held og lykke med det.