Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

1813 mener ikke man kan bruge sertralin måling

Written by Anonym 15. okt 2015 18:50

Hej,
Ny herinde men håber ikke jeg stiller et spørgsmål der allerede er ud-debatteret i en anden tråd.
Jeg har været hos min læge da jeg ikke synes min medicin virker som den har gjort. Jeg er på 100mg sertralin. Jeg started 50mg i slutningen af januar i år, som blev øget til 100mg i midten af marts.
Jeg har på sundhed.dk kunne gå ind og se resultatet af min blod prøve som viser at jeg har et sertralin niveau på 300, hvor reference området er 25-150.
Er der nogen der har fået målt deres sertraline? Og i så fald er der nogen der ved hvad det betyder?
Jeg har en læge tid på mandag, men efter at have snakket med en veninde og hun helt bestemt mente jeg skulle ringe til lægevagten gjorde jeg det, hvor den læge jeg kom igennem til ikke kunne forstå hvorfor min læge havde bestil såden en prøve da man ikke kan sige noget ud fra den måling.
Nu er jeg bare lidt bekymret over at have en relativ høj måling, som jeg skal vente med helt til på mandag for at få en snak (min læge har efterårs ferie denne uge).

Og så for lige at gøre denne tråd lidt længere... Jeg har en ekstrem træthed for tiden. Kan det være bivirkninger der kommer og går? Har følt et 'normalt' søvn behov i flere måneder, men nu kan jeg dårlig koncentrere mig og holde mig vågen i løbet af dagen. Selv med middags og eftermiddags lur kan jeg stadig gå i seng og sove kl 23 uden at vågne op før morgenen efter kl 8.

Kommentarer, svar eller nye spørgsmål velkommen :)

..

Written by KiaGee 16. nov 2015 13:22

Hej Anonym

Jeg har ikke selv fået målt mit niveau af medicin i blodet, men umiddelbart ville jeg ikke have det særlig godt med hvis mit eget niveau var så langt fra normalen som din er.. Jeg synes bestemt du skal udtrykke din bekymring over for din læge, men det undrer mig ikke hvis de siger at det er helt normalt. Det tror jeg dog bare ikke p (men jeg er også blevet medicin skepsis)

Mht trætheden, så er det en bivirkning fra medicinen. Da jeg startede på sertralin blev jeg også ualmindelig træt. Jeg sov op til 13 timer i døgnet og kunne knap få liv i mig selv. Jeg var træt hele dagen lang og det er på ingen måde sundt at sove så meget desværre.

Lykke til :)