Debatindlæg

Debatforum:  Pårørende og venner

Min kæreste har fået en depression

Written by FrkWagner 12. nov 2015 16:13

Hej alle
Jeg har et problem, jeg ikke ved, hvordan jeg skal løse.
Jeg flyttede ind hos min kæreste for et år siden i hans lejlighed. Jeg flyttede langt væk fra familie, venner og et job, jeg var glad for. Jeg måtte gå på kompromis med en del, fordi vi er forskellige.
Da jeg flyttede ind, lavede vi aftaler om, hvilke ting der skulle ændres, og hvordan det hele skulle fungere.
Nu er det et år siden, og han har ikke overholdt nogle af de aftaler. Jeg føler, jeg har måttet ofre meget for dette forhold, og at han ikke gider selv at skulle ofre noget.

Mit problem nu består i, at han for en måned siden var til lægen og fik konstateret depression med angst.
Jeg vil selvfølgelig rigtig gerne støtte ham i dette.
Lige nu er jeg selv inde i en hård periode, men gør mit bedste for at støtte ham

Han har et forhold til en ven, jeg ikke er særlig glad for, for der går ikke én dag uden de skal være sammen og ryge hash. Jeg har konfronteret ham med det mange gange, og sagt at jeg ikke kan lide, at han gør det.
og nu hvor han er deprimeret er det hver dag.

Så...
Jeg tænker, at alle de praktiske ting, som han aldrig får gjort noget ved, må jeg se igennem fingre med indtil han får det bedre, for jeg ved, det er svært for ham at skulle tage sig sammen til at lave noget.
Men jeg kan ikke blive ved med at være i et forhold, hvor han absolut kl. 12 om natten skal ned og mødes med sin ven for at ryge hash.
Mit problem er, at jeg ikke ved hvordan jeg skal tackle situationen. Kan jeg godt forlange at han skal stoppe, nu mens han er midt i en depression? Vil jeg bare gøre det hele værre for ham, fordi han er deprimeret og har svært ved at overskue noget?

Jeg sidder lidt med den følelse af, at selvom man som pårørende til en deprimeret skal støtte dem og acceptere at de ikke kan og føler de samme ting som før, så vil jeg heller ikke lade det gå ud over mig selv, så jeg selv til sidst kan ende med en depression, fordi jeg ikke kan overskue tingene mere.

Er det nogle, der har svaret på, om jeg kan forlange at han skal stoppe og stille krav, UDEN at det gør hans depression værre?

Tak for hjælpen

misbrug

Written by Skovtrolden 13. nov 2015 13:16

Det lyder mærkeligt at de skal mødes hver dag kl midnat, dem jeg kender der ryger, har da til nogle dage af gangen....

Hash kan jo i sig selv give depression og gøre at man ikke får gjort tingene, men omvendt kan det også godt give lidt frirum hos en person der har det svært, så det er en balancegang.

Hvis det var min kæreste, ville jeg nok snakke med ham om det, fx. hvorfor i alverden det er nødvendigt at ses hver dag kl midnat, og også om hvordan hash jo altså sløver ved længere tids brug og netop gør at man ikke kan tage sig sammen til noget, - men også med forståelse for at det kan lindre lidt hvis det bruges med måde, men misbrug er vel aldrig ønskværdigt tænker jeg.

Hjælp ham igang?

Written by Anonym 13. nov 2015 15:57

Hej.
Jeg synes at I skal snakke om, om I ikke kan aftale at han ikke skal, men skal prøve at overholde jeres aftaler?
Han skal jo selv gøre noget for at få det bedre og det sker ikke bare lige sådan. Det ved jeg fra mig selv.
Jeg synes han burde stoppe, men det kan jo være at han ikke vil det.

M.v.h.
Emmie.