Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

depression

Written by Rosted 1. feb 2016 08:28

Jeg fik for en 14 dages tid siden en depression. Jeg har i 2 år været voldsomt psykisk stresset grundet min mors kræftsygdom og efterfølgende død.
Nå, men har så været til lægen. Hun gav mig noget nyt medicin valdoxan 50 mg og en sovepille i døgnet. Jeg får i forevejen 375 mg efexor. Det er så meningen jeg skal trappe ud af efexoren, men det tør jeg ikke. Så lige nu er jeg jo så på ret meget antidepressiv medicin.
Jeg er træt med træt på hele tiden. Kan ikke foretage mig noget uden at få kvalme, stresset, ryster, svimmelhed osv. Så jeg bliver nød til at lægge ned ved bare den mindste aktivitet. Det er MØG iriterrende for mig, da jeg ingen overskud har til noget som helst.
Min mand siger at jeg har værer udsat for noget extremt mhs. Til min mor, så han siger at det er normalt det jeg gennemgår.
Er der andre end mig der har gået/er igennem det samme som mig. Altså en depression og hvor man bare er SÅ træt og ikke orker en skid? Hvornår begyndte I at få overskud igen????

Hej Hej

Written by Rabina 1. feb 2016 16:08

Hej med dig

Hvor er jeg ked af at høre om den svære periode og dit tab. Tror som din mand det er en normal reaktion på hvad du har været igennem.
Første gang jeg gik ned med stress/ depression var jeg så træt jeg kunne sove hele tiden og kunne næsten ikke løfte armene over hovedet, havde også meget svimmelhed. Blev som dig svimmel når jeg lavede bare det mindste. Jeg havde også været psykisk belastet over længere tid, hvor jeg var stærk og holdte ud, men pludselig kunne jeg ikke mere.
Jeg gik sygemeldt 4-5 måneder så syntes egentlig rimelig hurtig jeg fik det bedre.
Men kørte så bare der udad med 100 km i timen igen og blev 8 måneder efter sygemeldt med angst oveni. Så selv om du bliver rask skal du passe på dig selv.
Jeg har ikke det store forstand på medicin da jeg gennem forløbet det første stykke tid gik ved en psykolog der ikke mente det hjalp og jeg ikke selv er så glad for det. Men efter jeg er gået ned igen, og bare ikke får det bedre trods yoga og mindfuldness er jeg begyndt på citalopram og får beroligende til nat og pn, jeg er blevet sat på medicin af psykiatrisk afdeling og har været 6 uger under akut team, det har virkelig været fantastisk og syntes medicinen hjælper, men kan også klart anbefale yoga og mindfuldness.
Håber snart du begynder at få det bedre, men giv dig selv lov at få en masse ro.
Mvh Rabina

tak

Written by Rosted 1. feb 2016 17:48

Hej Rabina
Tak for dit svar. Hvor er jeg lettet over at det er normalt det jeg gennemgår. Tror også jeg snarest vil tage kontakt med den psykolog jeg går hos. Og så bliver jeg jo nok nød til at accepterer at jeg har det som jeg har det. Altså give det tid.
Hilsen
Rosted