Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Min depression

Written by Peterswag 1. mar 2016 20:52

Hej alle, jeg er (tror jeg) lidt deprimeret.

Det startede med, at jeg mistede en veninde i en ung alder, herefter en bedsteforælder og endeligt flyttede jeg fra landejendom til lejlighed, samtidig med, at jeg startede på gymnasiet.

For det første er de to afdøde ofte i mine tanker og gør mig ked af det, med hensyn til flytningen og gymnasie-start, mistede jeg min "frihed", til at gå i skoven hver dag. Nu sidder jeg "bundet" til et bord, med opgaver, bøger og computer.

Hertil kommer der også en masser følelsesmæssige ting indover, i form af piger, kærlighed osv.

Jeg har holdt min sorg for mig selv i et par år, og er for nyligt begyndt at åbne mig lidt op for omverdenen.

Da jeg ønsker plads i Militæret, vil jeg ikke gå til professionel hjælp, da jeg frygter at jeg ikke kan komme ind så.

Jeg håber I har nogle gode råd til at komme igennem disse ting.
Det skal lige siges, at jeg også har mange gode perioder og generelt er en glad person, jeg har bare nogle ting der presser mig og tynger mig i hverdagen, og disse ting vil jeg gerne slippe af med.

- I må have en dejlig aften :)

opsøg det du mærker er godt for dig.

Written by Anonym 1. mar 2016 21:19

Hej Peter.

Jeg har ikke det endelige svar på hvad du skal gøre. Er der noget natur i nærheden af gymnasiet hvor du kan tage hen, en gang i weekenden eller planlægge en dag evt med overnatning udenfor her til foråret? Du kan også bare gå laange ture. Det er i hvert fald sundt også når man er nedtrykt. Det løser ikke alle problemer men det er sundt. Jeg ved dog at det kan være svært at gøre hvis man er meget nedtrykt men kan man så er det sundt. Jeg selv elsker vandet (bor ved en fjord) og jeg elsker at høre fugle fløjte og indsnuse morgen- og aftenduftene. Det er sundt for mig. I forhold til det du skriver med at miste så kender jeg det godt. Det er svært og hårdt og det kan tage et godt stykke tid før man så oplever at kunne "bevæge" sig igen og lever med tabene. Det med psykologhjælp og millitæret kan du måske undersøge. Google eller noget. Jeg ønsker dig alt godt fremover.

Tak

Written by Peterswag 1. mar 2016 21:23

Hej Hybenhjert, mange tak for dit svar! Jeg prøver af og til at gå nogle ture, uheldigvis er det bare som om, at det giver mig mere tid til at tænke over problemerne.

Jeg håber og regner med, at jeg får det bedre, når jeg til august skal i militæret, da det er det jeg drømmer om, fremfor at sidde begravet i bøger.

Der er bare mange ting der skal bearbejdes, men forhåbentlig skal det nok lykkes snarest muligt :)

God aften :)