Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Lamotrigin og quetiapin

Written by Acstell 8. mar 2016 20:12

Jeg har i 2 år været i behandling med lamotrigin og quetiapin, det første år havde jeg fin gavn af medicinen. Men især mine maniske perioder er blevet en del værre og mine depressive episoder har været længere end normalt det sidste år. Jeg har haft tildens til psykotiske træk i både depressive og maniske perioder og det har været nødvendigt med længevarende indlæggelse både tvang og frivilligt 3 gange i løbet af de sidste 5 måneder. Jeg har før sagt nej til lithium og generelt at skifte medicin, da jeg endelig ikke bøvler med bivirkninger længere. Jeg ved ikke om forværringen af episoderne har noget at gøre med at jeg er ung og at sygdommen stadig er "under udvikling" (som de siger) eller om det måske kunne være nyttigt at skifte medicin? I hvert fald er mit spørgsmål omkring medicin, jeg har ikke 100% styr på hvor mange forskellige former der er, da det ikke rigtig har interesseret mig før nu. Er der nogen der har god erfaring med det? Eller har prøvet noget forskelligt og måske kan anbefale en slags frem for en anden?

Ikke til meget hjælp, desværre.

Written by Anonym 22. mar 2016 04:07

Jeg kender ikke så meget til medicineringen og udviklingen af bipolar lidelse ift aldersudviklingen. Iflg pro.medicin kan man få noget Olanzapin som alternativ til Quetiapin(Seroquel). Men det er nok bedst at snakke med psykiateren og høre hans/hendes vurdering.
http://pro.medicin.dk/sygdomme/sygdom/318434

Kig under "behandlingsvejledning"

Men som sagt; Snak med lægen. Jeg aner ikke noget om det.

Ikke desværre...

Written by Findesigge 23. mar 2016 01:30

Som antydet af MK2 ovenfor er den rigtige vejledning at hente hos en psykiater. Psykiateren har viden om både sygdom og medicin og et langt bedre erfaringsgrundlag at vælge udfra.
Generelt er anbefalinger af psykofarmaka mellem brugere ikke til meget gavn, da de forskellige mediciners effekt og bivirkninger er meget forskellige fra person til person.