Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Om diagnoser og hvad de ikke hjælper på...

Written by LauraLaursen 11. mar 2016 01:01

Hej allesammen. Jeg brænder virkelig inde med noget! Jeg kommer fra en familie med en far der er hypnoterapeut. Jeg har selv hele mit liv været utrolig indelukket og meget ked af det. Jeg har fået behandling af nogle af min fars kollegaer og i dag er jeg et helt andet menneske. Samtidig er det gået op for mig hvad folk med psykiske problemer får smidt i hovedet når de opsøger psykologer og psykiatere for hjælp: Diagnoser! Jeg er ved at gå til over psykiaternes brug af dem. For folk kommer med helt reelle problemer. Altså INDIVIDUELLE problemer vel at mærke. Folks hjerner har af forskellige årsager misforstået signaler fra omverdenen, ofte helt i den tidlige barndom, hvilket har ført til en uhensigtsmæssig advarselsmekanisme for at beskytte dem. Det er ren logik! Hvis vi oplever noget ubehageligt vil vi selvfølgelig undgå at opleve det igen og dermed forsøger vores krop at beskytte os, desværre ofte bare ikke på en hensigtsmæssig måde. Måden at komme af med denne beskyttelsesmekanisme på er ved at overbevise hjernen om at det vi nu engang blev bange for egentlig ikke er farligt. Desværre har psykiatrien en anden tilgang til at hjælpe folk. De kigger nemlig i stedet på folks symptomer. Et menneske kan have oplevet svigt i barndommen og derfor udviklet en problematisk adfærd. Et helt andet menneske kan af totalt andre årsager tilfældigvis have udviklet samme adfærd. Psykiaterne kigger så på disse to personers adfærd og konstaterer: De må begge fejle "....". Altså får disse personer ingen hjælp men i stedet et stempel og endnu vanskeligere ved at slippe problemerne da de begynder at opfatte denne "sygdom" som en del af dem selv. Lægerne kan så udskrive medicin da de "ved hvad personerne fejler". Dette er bare en fejlfortolkning af hvordan sindet skal hjælpes. Det skal ikke have medicin for at dæmpe den beskyttelsesadfærd den udfører, men blot overbevises om at der ikke er noget at være bange for. Det kan man med alternativ behandling og det fandt jeg heldigvis selv ud af lige mens en psykiater ellers var godt i gang med at tildele mig velklingende titler som asperger mm.

Jeg stopper dette indlæg her selvom jeg sagtens kunne have fortsat længe endnu. Grunden til at jeg skriver dette er at jeg er ved at gå til af vrede og sorg over at se så mange mennesker blive stemplet som psykisk syge i stedet for at få den hjælp de virkelig fortjener. Husk at alle mennesker er individuelle og det at tro at man kan putte folks tanker og følelser ned i kasser eller diagnoser er den største fejltagelse psykiatrien nogensinde har begået. Jeg vil lade dette være en opfordring til psykologer og psykiatere om at overveje hvad den diagnose de tildeler et menneske kommer til at have af betydning for resten af dette menneskes liv. Og til jer der føler at der ikke er nogen hjælp at hente og at i ikke kan blive "raske" vil jeg sige at det er der! Det har jeg følt på egen krop og set hundredvis af beviser på hos min far og hans kollegaer.
Kærlighed til jer alle og god bedring

Hej Laura

Written by Rabina 11. mar 2016 16:30

Hvor er det dejligt at høre at du har fået det bedre gennem det alternative og deler dine erfaringer om systemets måde at behandle på.

Det er lidt en for nem løsning at give folk en diagnose og behandle alle ens inden for denne diagnose.

Tænker faktisk lidt ligsom dig om det, jeg har en belastnings reaktion der har udløst stress, angst og depression. Jeg syntes jeg bliver behandlet meget på min depression fordi det måske er nemmest at føle på for læger og psykologer, selv om det har været angsten der har været sværest at leve med. Jeg har prøvet endel forskelligt og har bevæget mig mere og mere over i det alternative.

Jeg bliver lidt nysgerig på hvad det er for en behandling du får der hjælper dig? Hypnose?

Den behandler jeg er hos nu, ( heart math, har haft en session) beskriver lidt mine problemer med min hjerne på samme måde som du skriver;-)

God weekendt

Enig

Written by Skovtrolden 12. mar 2016 18:09

Jeg er meget enig.
Jeg kan selvfølgelig ikke vide hvordan det er for alle andre, men mine egne problemer er jeg overbevist om skyldes en form for "fejlindlæring", - som på det tidspunkt det udviklede sig, var en overlevelsesmekanisme.
Det har så gjort at jeg som voksen ikke fungerede, og til sidst endte med en diagnose - det var så også nødvendig før jeg kunne få hjælp/hensyn/forståelse....

Jeg tænker man arver en følsomhed, men ikke selve den psykiske lidelse.
Jeg tror ikke på den kemiske ubalance i hjernen, andet end at den i givet fald er skabt af den psykiske tilstand.
Men igen er nogle mere disponerede end andre.

Jeg har mødt psykiatrien fra den mest firkantede side, hvor man nærmest bare bliver kategoriseret udfra nogle skematiske spørgsmål, og derefter medicineret med dertil hørende medikamenter.

Det er ifølge min mening, et dybt svigt af mennesker der i forvejen er så svigtet igennem livet at det har gjort dem psykisk syge.

Men jeg har også mødt mere menneskelige sider i psykiatrien, hvor man bliver mødt som en helstøbt skabning med følelser, fortid og fremtid.

Og jeg er helt enig i at der er ikke to med samme diagnose der er ens, og det er vigtigt at holde fast i og behandle ud fra.

.
Jeg prøvede lige at google hypnoterapi, det lyder jo godt, og giver god mening sådan som det er forklaret, men mon det også kan løse op for tungere ting, vrangforestillinger osv. og kan man være sikker på at problemet ikke bare flytter sig, som det fx efter sigende kan ske ved almindelig hypnose, altså jeg aner det jo ikke, men umiddelbart lyder det rigtig fint. :-)

Lige mit input

Written by Isoperla 12. mar 2016 18:25

Hejsa.
Jeg har prøvet hypno-terapi ved en psykolog.
Hun forsøgte ad den vej at hjælpe mig med at finde ind til følelsen af ro. Desværre lykkes det ikke. Det udløste faktisk mere uro, men jeg var i gode hænder og hun fik mig samlet godt op igen. Jeg kan stadigvæk genkalde følelsen og skuffelsen over at opdage at det trykke sted inden i med ro, ikke var at finde.
Jeg tror på at det kan være godt for noget, men man skal være i en form for balance eller under trykke forhold.
På et mindfuldnes kursus oplevede jeg lidt af det samme, her var underviseren også en psykolog og hun fandt at jeg var alt for sårbar.
Jeg gennemførte kurset for teorien, men øvelserne gjorde jeg ikke derhjemme alene.
Som sagt så syntes jeg at man skal prøve, men mærk godt efter om det er godt eller skidt.

Tak for respons!

Written by LauraLaursen 13. mar 2016 13:07

Hej allesammen
mange tak for nogle interessante og nuancerede svar. Jeg var lidt nervøs over at skrive den slags et offentligt sted som dette da man helt klart risikere at støde nogen og man møder jo meget modstand når man kommer med denne form for tankegang. Også skønt at høre at nogle af jer har oplevet noget lignende og at jeg ikke er alene i min holdning. Rabina du spurgte hvilken behandling jeg havde fået og ja det er hypnose. Jeg vil dog helt klart også sige at folk skal være forberedte på at det kan være en lang rejse. Jeg har været så heldig at kunne få behandlinger i 2 1/2 år da min fars kollegaer gav mig stor rabat, men det er jeg jo godt klar over er en meget sjælden mulighed da det er meget dyrt. Samtidig er jeg i stand til at lave selvhypnose hvilket jeg også har benyttet mig meget af. Mit problem har været at finde frem til hvad problemet egentlig var. Man er nødt til at lære sig selv rigtig godt at kende. Jeg kan i den anledning anbefale at gå ind på http://www.neurocoaching.dk og læse om deres behandlingsform. Det har hjulpet mig på vejen til at finde roden til mit problem. Derfor vil jeg også sige at hypnose ikke nødvendigvis er vejen frem for alle. Det var det for mig, men det var helt klart kombineret med en masse andre faktorer. Alle behandlingsformer kommer jo også an på hvilken behandler man lige finder. Til dig Isoperla har jeg haft samme oplevelse med en hypnosebehandling. For mig handlede det om at finde en anden behandler der var mere fri og fleksibel i sin behandling da hypnotisører har nogle "opskrifter" de følger i behandlingen, og at nogle simpelthen bare er bedre end andre til at løsrive sig fra dem. Og jeg er helt enig. Nogle har også prøvet at få mig til at finde "roen" men jeg havde mere brug for at finde det jeg var bange for og indse at det ikke var farligt. I mit tilfælde var det faktisk "hele verden" jeg var bange for hehe. Men man må prøve sig frem og finde det der kan hjælpe en. Tak for svar alle sammen og igen så held og lykke til jer alle. Det skal nok lykkes at få det fantastisk! <3

Hej igen

Written by Rabina 13. mar 2016 19:29

Ja man ved aldrig hvordan ens mening bliver mødt. Men syntes det var et dejligt indlæg, det var jo en hjælp til os andre. Syntes det er dejligt at høre hvordan andre har fået det bedre..
Tja det vil nok være en dyr omgang hvis man skulle betale så mange år. Men måske kan man lære noget man kan gøre hjemme, jeg brugte på et tidspunkt en hypnose fra youtube, nu er jeg jo igang med noget andet terapi men vil huske på hypnose hvis det ikke hjælper;-)
Jeg har også svært ved at finde en indre ro når jeg skal være sammen med andre mennesker. Går til yoga men får ikke det samme ud af det som jeg gør når jeg laver det hjemme, så for mig fungere " hjemme opgaver" fra behandler bedst. Det er lige med at finde noget der virker. Jeg er egentlig bare træt af at have brugt så meget tid og penge på at sidde og tale om problemerne og bare have fået det dårligere når det hele nok skulle have været taklet på en anden måde, for at min hjerne kunne få ro på og forstå verden slet ikke er farlig.
Tak for indlægget nu vil jeg ind og læse lidt om neurocoastning og hypnose;-)

Lyder godt

Written by LauraLaursen 14. mar 2016 21:42

Hej det lyder godt, så du må bare i gang med læsestoffet. Også rart at høre fra andre der faktisk har det ligesom mig, da jeg sjældent synes man får snakket med folk om den slags ting. Den der følelse af uro kender jeg nemlig rigtig godt! Det er faktisk den lille del jeg stadig kæmper med at komme HELT af med, for den vil ligesom bare ikke slippe selvom alle de andre problemer er væk den lille satan! Men det skal nok komme det tror jeg på :)

Opdatering!!!

Written by LauraLaursen 22. mar 2016 23:21

Okay jeg har nu haft god tid til at gå og summe her i ferien, og siden jeg af personlige årsager ikke har mulighed for at gå hos min hypnoterapeut længere, har jeg været nødt til at sværge til selvhypnose. Som jeg skrev i et tidligere opslag er www.Neurocoaching.dk en fantastisk side at finde information på, og vha. det og at lave en masse selvhypnose, er jeg kommet frem til årsagen til mine problemer. Jeg vidste at det som beskrevet på hjemmesiden ofte er problemer med ens selvbillede der er forløber til alle de andre problemer og at det også var selvværdet jeg havde problemer med. Til dig Rabina har jeg jo også haft problemer med at finde ro, og har ofte oplevet at en ny uro eller frygt bare har overtaget så snart den seneste i rækken var fjernet. Jeg er netop nu kommet frem til at det præcis som beskrevet på neurocoaching.dk var mit selvbillede der var det store problem. Jeg havde ikke "lyst" til at finde ro, da mit indre fandt det mere trygt og velkendt at være bange og angst. Jeg var simpelthen nødt til at ændre mit selvbillede og min forestilling om verdens syn på mig, så mit ubevidste sind ikke længere fandt det nødvendigt at være bange. Herefter er det som om min krop slapper af på en helt ny måde og ikke længere "leder" efter noget nyt at være angst for. Jeg håber at denne opdagelse vil være til gavn for andre der også kæmper med frygt og uro og en hjælp til dig Rabina så du måske kan behandle årsagen til at dit sind føler det nødvendigt at være urolig. God ferie!