Debatindlæg

Debatforum:  Mine tanker

Har brug for et spark

Written by Mig2802 26. mar 2016 18:15


Hej verden,
Mit navn er ....., jeg er 19 år og under gymnasiel uddannelse. Mine forældre er skilt, og har efterhånden været det i 10 års tid. Jeg bor derfor hos dem på skift, hvilket jeg umiddelbart har det fint med, så længe de selv finder glæde i situationen. jeg håber inderligt at i kan hjælpe mig, så jeg kan få et spark i den rigtige retning, et spark jeg virkelig har brug for.
Jeg skriger på hjælp, og har længe gjort det... Efterhånden har jeg i en del måneder, ja faktisk siden sommerferien, haft mit livs nedtur. Jeg er kommet ind i en periode, hvor livsglæden flyder ud gennem hænderne på mig. Som det ser ud, kan jeg ikke selv finde hoved og hale i det hele, og jeg har derfor svært ved at få hjulpet mig selv videre.
Jeg havde tilbage i mine folkeskoleår glimrende tider, og kan se tilbage på skolegangen med et smil på læben. Folkeskolen gled rimelig godt, og jeg har altid klaret mig godt, i hvert fald bedre end de fleste. Herefter startede jeg på gymnasiet, hvor jeg fik mig noget af et rap over nallerne. Fagene blev sværere, men jeg fandt det stadig interessant at gå i skole, når jeg nu også havde det skønt i mine sociale kredse. Efter dette år gik jeg glad på sommerferie, og kunne se frem til de næste år, som jeg selvfølgelig også nok skulle klare - troede jeg.
Efter sommerferien har det hele ændret sig, og jeg har det ikke godt. Jeg har det faktisk elendigt. Jeg kan lige pludseligt ikke socialt, jeg er ked af det, træt, opgivende, ligeglad, sur og mere og mere ked af det. Jeg begyndte at lukke mig selv ude af fællesskabet, da jeg ikke følte at omgivelserne var interesseret i denne lille lusede pige. Jeg har altid været ''hende den sjove''. Hende der kom med de latterlige kommentare, og hurtigt kunne få et smil på venindernes læber, hvis der var tavs et øjeblik. Denne pige var væk, og i skam kunne jeg ikke finde hende frem igen.
Denne sociale udelukkelse jeg udsatte mig selv for, har i den grad haft stor indvirkning på min skolegang. Jeg har aldrig været helt klar over hvad det er jeg nu vil med dette fantastiske liv, og valgte derfor blot at gøre som alle andre - altså gymnasiet. Dette har selvfølgelig også betydet, at jeg ikke kan se hvad jeg skal bruge diverse digtanalyser og bioteknologiske forsøg til, og jeg går derfor ikke lige så meget op i tingene som jeg måske burde. Jeg vil selvfølgelig gerne have gode karaktere, men disse kommer ikke af sig selv. De skal skabes af hårdt arbejde og disciplin, og selvfølgelig af indsigt og forståelse for stoffet. Det er blot dette jeg også er gået død i. (Jeg er en meget kreativ person. En person der indretter mit værelse på nyt fem gange årligt, en der elsker at få jord under neglene når nye områder i haven skal udforskes og opdateres, eller på anden hvis kan udfolde mine kreative evner gennem kameralinsen osv.)
Nå, men tilbage til mit dilemme. Problemet er jo det, at jeg konstant går rundt i denne rastløshed, hvor jeg ikke ved hvad jeg skal gøre for at hjælpe mig selv. Jeg er ekstremt ked af det og opgivende, og har mest af alt lyst til at droppe ud og starte på en frisk. Det er sådan at jeg faktisk allerede har snakket med en del veninder om mine problemer. Jeg har det sidste halve år følt mig meget alene, men ser mig selv som problemet, da jeg har det som om jeg bevidst selv melder mig ud af fællesskabet, et fællesskab jeg ikke lader mig selv komme ind i, uanset hvor meget jeg gerne vil.
Tilbage på nytårsaften, er første gang jeg sådan rigtigt har åbnet mig over for en af ''veninderne''. Jeg fortalte hvordan jeg havde det, og hvor meget jeg egenligt ønskede at alt var som det plejede. Jeg følte en lettelse over at have sagt noget, men alligevel har disse følelser aldrig forladt min krop. Efterfølgende har pigerne i ''min'' omgangskreds på skrift skrevet til mig efter skole, om jeg egentlig var okay, hvor jeg har givet udtryk for, at jeg ikke var det, men at det ikke var noget de behøvede at bekymre sig om - selvom jeg gerne vil have at de gør.

Hej med dig

Written by Rabina 26. mar 2016 19:27

Hvor er det en trist situation du er havnet i.

Har du været hos din læge? Det syntes jeg kunne være en god ide så du kan finde ud af om du eventuelt er deprimeret eller stresset.

Men som du beskriver det kunne det godt være stress og hvis det er gymnasiet der udløser det, er det jo en god ide at finde på noget andet, men syntes du skal gå til læge og eventuelt blive henvist til en psykolog der kan hjælpe med at finde ud af hvad der udløser at du har det sådan.

Kunne der eventuelt være mulighed for du kan tage et år fri hvor du eventuelt kan få et arbejde, så kunne du få bøgerne lidt på afstand og overveje hvad du vil, ved ikke hvordan reglerne er, måske en studie vejleder kan hjælpe?
Jeg kender selv de følelser du beskriver i forhold til dine venner, syntes det er rigtig godt at for fortalt at man har det skidt, også som en hjælp til at erkende og stå ved sig selv.

Håber du finder en løsning så du kan få det bedre.

Mvh Rabina

Rabina

Written by Mig2802 26. mar 2016 23:08

Tusind tak for dit svar, det sætter jeg stor pris på. Som jeg har det, har jeg utroligt svært ved at selv at erkende, at der rent faktisk skulle være noget galt - nok også derfor jeg aldrig har taget skridtet videre. Jeg føler at det er en form for medlidenhedspoint jeg prøver at tjene, ved at ''rende rundt'' og fortælle om min ulykkelige situation, og jeg tror også det er derfor jeg har så svært ved at komme ud med det. Derudover nok også fordi der aldrig rigtigt at blevet gjort noget fra mine ''veninders'' side, der udemærket har vidst hvilke rædselsmåneder jeg har gennemgået - føler virkelig bare at det er taveligt, selvom jeg godt ved, at det er mig selv der skal tage skridtet. At jeg selv kan erkende problemet, og få mig selv hevet til lægen, er vel det bedste udgangspunkt at have, for at kunne komme nogenlunde hurtigt på benene igen.

Jeg tror jeg ser de næste uger an, og beslutter mig herefter for min videre færden, om den så starten ved lægen, psykologen eller mine forældre.

Jeg kan se på indlægget, at jeg ikke har fået det hele med, og vil derfor blot lige nævne, at jeg har verdens skønneste familie. En familie der støtter hinanden og står hinanden nær. Problemt er bare, at i takt med at mit problem er vokset sig stort, er angsten for at fortælle mine forældre om mine kontroverser, har jeg lukket af for dem. De har ingen ide om hvad jeg gennemgår, da jeg ikke har nævnt min situation for dem. De har dog heller ikke kunnet mærke det på mig, som resten af min omgangskreds, da problemer ikke er slemme i samme omfang, når jeg er derhjemme. Jeg kan selvfølgelig mærke at jeg også over for dem hurtigere bliver irriteret eller ked af det, hvis jeg møder den mindste modstand.

Igen - tak for dit svar!

Hej igen

Written by Rabina 27. mar 2016 19:47

Kan godt forstå du føler dig svigtet af dine veninder, men det er bare så utroligt svært at sætte sig ind i hvis man ikke selv har prøvet noget ligende. Jeg havde en veninde der havde en depression flere år før jeg selv blev syg og jeg havde forståelse men forstod ikke hvad hun gennemgik dengang.

Syntes du skal prøve at fatte mod og snakke med din familie, det tror jeg kunne hjælpe dig, de vil helt sikkert gerne vide det og hjælpe dig.

Syntes helt klart du skal gøre noget, det er jo nemmere at komme ud af psykiske problemer jo hurtigere man kommer i behandling.

Håber på det bedste for dig

Mvh Rabina

Rabina

Written by Mig2802 27. mar 2016 21:39

Ja, det er rigtigt. Man ønsker så meget at de vil gøre noget, eller generelt bare snakke med en om problemet. Indtil videre, har de blot skrevet en besked efter skole, i stedet for at tage samtalen face to face - det er det jeg er så bitter over, for hvis de virkelig gerne vil vide hvordan jeg har det, så spørg dog de 8 timer vi omgåes hver dag!

Tak for din tid - det varmer at nogen sætter sig ind i situationen.