Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Depression og fysiske symptomer?

Written by Kristiansen 1. maj 2016 22:01

Hej
Jeg er helt ny herinde, og jeg håber at der er nogen derude der kan hjælpe mig i min forvirring. Jeg har fået diagnosen moderat/svær depression. Jeg oplever i disse dage nogle meget ubehagelige symptomer. Mine ben snurrer, jeg har ondt i hele kroppen, jeg føler at jeg har feber (uden at have det), jeg har en følelse af at jeg ikke får nok ilt ud i kroppen, som self gør mig ekstremt træt og utilpas. Nogle dage kan jeg ikke engang holde til fx. at tage et bad. Min fordøjelse er dårlig og jeg har ingen appetit. Udover disse ting er jeg selvfølgelig ekstremt nedtrykt, og jeg har faktisk svært ved at skelne mellem nedtryktheden og alle mine fysiske symptomer. Jeg er blevet tjekket af læge med blodprøver osv. som viser at alt er fint. Jeg har dog kontakt til en alternativ behandler som mener at min krop er meget inflammatorisk. Mit spørgsmål til jer er så: Kan kroppen virkelig regere så kraftigt på en psykisk tilstand, og har nogle her oplevet dette? Det skal lige siges at jeg går til psykolog men endnu ikke er påbegyndt medicinsk behandling.

Depression og fysiske symptomer

Written by Bernd6 2. maj 2016 19:38

Hej
Ja kroppen kan reagere så kraftigt på en psykisk tilstand. Fik ligesom dig konstateret moderat/svær depression. Da tilstanden var på sit højeste havde jeg blandt andet disse symptomer:

Kunne ikke sove, kun et par timer. Kunne stort set ikke spise noget, kunne ikke engang smage maden, så tabte 10 kilo. Ligesom dig en kraftig snurren i ben og krop, var nødt til at få medicin for dette, da jeg ikke kunne være i min egen krop. En følelse af at alt var tåget.

Så ja under en kraftig depression kan kroppen reagere sådan :-(

Depression og fysiske symptomer

Written by Bipolarix 8. maj 2016 14:57

Ja, din krop kan reagere fysisk på psykisk sygdom.

Søvnbesvær, vejrtrækningsproblemer, smerter som ved influensa, kræftesløshed, og meget mere.

Endvidere havde jeg det sådan at når jeg stod op, ville jeg sidde ned, når jeg sad ned, ville jeg stå op.

Jeg tilbragte det meste af tiden i sofaen, hvor jeg lå ned..

---------------------

Din psykolog kan ikke udskrive medicin.
Det skal du have en læge til, evt. en psykiater.


Hvis du får det værre, eller hvis du har svært ved at klare det mere, vil jeg anbefale dig at ringe, eller tage ud på psykiatrisk skadestue.

Det er ikke sikkert de indlægger dig, men de kan evt. starte en behandling af dig.

Du skal helst være i en nogen lunde forfatning for at få noget ud af det sammen med psykologen.


Mvh.