Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Jeg føler mig sårbar efter dagens terapi

Written by LineAarhus 13. jun 2016 16:31

Jeg er lige startet i et terapiforløb pga. store problemer med angst og depression. Det var 3. gang jeg var der i dag og jeg synes det var vildt hårdt! Jeg var forvirret og ked af det efter sessionen og kan stadig ikke slippe det nu.
Jeg introducerede mit livsforløb for psykologen og undervejs blev mange mønstre og utiltalende sider af mig selv blotlagt. Det var både hårdt for mig selv at se det i dagens lys, men det var også rigtig ubehageligt at dele disse sider med en anden person.
Nu føler jeg mig mærkeligt åben og ekstremt sårbar. Eksponeret.
Er der nogen af jer der kender til den følelse efter terapi? Så vil jeg rigtig gerne høre om det.

terapi

Written by KiaGee 14. jun 2016 20:36

Hej Line, jeg tror det er ganske normalt at have det på den måde efter terapi! Jeg ved i hvert fald fra mig selv at jeg er enormt sårbar, træt og ved siden af mig selv i dagevis efter jeg har været afsted. Det rykker op i en masse ting og man bruger enormt mange ressourcer efterfølgende på bearbejde de ting som har været oppe og vende. Jeg blev deprimeret da jeg startede i mit terapi forløb fordi der var så mange ting som "kom op til overfladen", men det er heldigvis kun en periode. Jeg tror du er på rette vej 😊

Vh Kia

Terapi

Written by LineAarhus 14. jun 2016 21:49

Hej Kia

Det er jeg lettet over at høre. Jeg havde ikke forestillet mig at det ville være så hårdt, men det giver jo god nok mening; man roder rundt i nogle tunge ting som man ikke tidligere har haft fokus på. Heller ikke så mærkeligt at man kan blive deprimeret af det. Men terapi er jo nok vejen frem for de gode ændringer.

Tak for dit svar og opmuntring :-D

LineAarhus

Written by JonasGJensen 27. jul 2016 04:55

Line, det lyder som du er igang med et gennembrud.Håber for dig det er ved privat psykolog, så der ikke er offentlige optegnelser af dig, når du deler ud.

I dag vil mange i sundhedssystemet have samlet alle disse ting under et begreb funktionelle lidelser. Psykiater har dels til opgave at give diagnose på den måde, derved mester borger generalt forsikringers muligheder, i det borgeren jo har funktionnel lidelser.

Jeg skriver dette til dig, hvis det ikke er en psykolog du er ved.

Må det da være dejligt at åbne op...

Arbejdet i terapi

Written by Skovtrolden 16. sep 2016 12:18

Ja det er helt normalt, og det er jo også derfor man siger at det største arbejde i et terapiforløb gør man imellem konsultationerne.

Det kan være rigtig hårdt, også fordi at netop udenfor konsultationerne er man jo alene med det hele.
Men uanset hvad er der jo kun en selv til at hjælpe sig selv videre, terapeuten kan så være den hjælper der får guidet en de rigtige steder hen i sindet og hjælper en til ikke at falde i grøfterne undervejs.

Jeg håber du har fået det bedre med det nu, men ja det vil nok altid være hårdt at gå i terapi såfremt det virker i hvert fald - sådan en sær blanding af hårdt og forløsende :-)