Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Angst

Written by Rask1986 27. sep 2016 23:44

Jeg skriver enlig bare her for at høre fra andre der også kæmper i deres hverdag med stress og angst . Sagen er den jeg har ret mange fysiske symptomer , og syntes jeg har meget svært ved at håndtere dem ! Sådan som feks. Prikken i ben og fødder , trykken for brystet og mellem skulderbladene , indre uro og rastløshed. Det værste er nok jeg tænker der er noget galt med mig selvom jeg godt ved dejr intet er jo .
Søger gode råd til at håndtere det bedre og få lidt styr på det . Det skal lige siges jeg er i behandling ved en psykolog , og det går da fremad . Mangler bare at kunne få bedre styr på ubehagelig og meget trælse sidste symptomer og tanker .

Tålmodighed: Tid, tid og tid

Written by Zju 28. sep 2016 12:30

Jeg kender udmærket det, du beskriver. For mig har en forbedring krævet tre ting:

1. At finde ud af, hvorfor jeg har fået det sådan. At få ændre de tankemønstre, der ligger til grund for det, så jeg bedre kan undgå at få det sådan igen. Det er her, psykologen har været en uvurderlig hjælp for mig, selvom

2. Find små løsninger i hverdagen, du kan ty til, når angsten kommer snigende. Hvilke løsninger, jeg bruger, afhænger af, hvor jeg er, når det sætter ind. Det er ikke sikkert, de virker for dig, men her er et par af dem, jeg anvender:

- Meditation og åndedrætsøvelser
- Snak med dig selv. Brug din rationelle fornuft til at tale dig ud af problemet
- Tæl skridt, fortovsfliser eller røde biler, hvis det kommer, mens du går en tur. Det kan hjælpe med at flytte fokus.
- Hav en mønt, en sten, en nøglering eller andet med i lommen, du kan 'lege med' uden at vække opsigt. Kender du Tangle? Jeg har en i alle mine tasker, og tager den ofte i lommen, når jeg er til sociale arrangementer eller store møder på arbejde, hvor jeg ved, risikoen for angst er højere.
- Hvis du ved, det vil komme, når du går en tur eller kører i bus f.eks., så prøv at lytte til musik eller en lydbog imens.
- Hvis du er hjemme, så giv dig til at støvsuge, vaske op, danse til højt musik eller træne. Gå op og ned af trapperne eller andet, der tager dig "ud af dit hoved og ned i kroppen"

3. Sidst - men bestemt ikke mindst. Tværtimod er det nok det allervigtigste. Prøv at slappe af. Giv dig selv og din krop tid til at heles. Det er en kæmpe udfordring for tålmodigheden, men hold fast i de gode ting og nyd, at det går fremad - også selvom det sikkert går alt for langsomt ifht. hvad du havde håbet.

/Zju

Angst

Written by Rask1986 28. sep 2016 21:37

Tusind tak for dit svar !
Det er rigtig rart at høre der er nogen der forstår det jeg skriver og har prøvet det selv .
Det rigtigt som du skriver det med at bruge sin sunde fornuft når det sker og fortællle en det "bare " er angsten der leget med en og der jo ikke er noget galt .Det syntes jeg faktisk også virker bedre og bedre for mig .
Vil prøve det du siger med at ha en lille ting på mig der kan tage mit fokus når det sker når jeg er ude .
Der jeg ofte har problemet er om aften når jeg er alene og skal sove . Så kommer tankerne og angsten , da jeg simpelthen tror der har min krop og hjerne tid til det . Prøver så vidt muligt at slappe af og giv mig selv lov til at mærke efter og være i det . Lytter til mindfulness og hypnose , hvor jeg virkelig føler jeg for slappet af og gør noget godt for mig selv .
Det er nemlig rigtigt det du siger , det er lige det med tålmodigheden . Tiden skal arbejde for mig , og er også nu allerede på 1 1/2 måned kommet meget meget længere . Jeg vil prøve at tænke positivt og nyde de gode ting og at det går fremad ja , for det gør det bestemt.
Igen tusind tak for dit svar .