Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Perikon, rosenrod eller noget helt tredje?

Written by Anonym 28. sep 2016 18:57

Hej.
Jeg har oprettet en bruger herinde, da jeg igennem google-søgninger kan se, at der er en del herinde, der har prøvet sig frem med ting som perikon og rosenrod.

Jeg har været syg det meste af mit liv, men især de sidste 9 års tid. Jeg har været i medicinsk behandling af flere omgange i de år og i slutningen af 2011 begyndte jeg igen på medicin. Jeg har skizoaffektiv/paranoid skizofreni, men er primært her mærket af negative symptomer og tendens til manier. Derudover har jeg lidt af meget svær depression og angst. Fra 2011 og indtil i sommers fik jeg forskellige ting, men det gennemgående fra ciprralex. Det meste af tiden på 40 mg, som overstiger sundhedsstyrelsens anbefaling. I december 2014 begyndte jeg stille og roligt at trappe ned og det tog ca. 1,5 år. Jeg blev medicinfri for 3 måneder siden i dag. Jeg led i de sidste par år meget af gennembrudsdepressioner, angst og manier og efter jeg stoppede på medicinen forsvandt alt dette helt - hvis man medicinerer folk med tendens til mani kun med antidepressiv eller folk uden en depression med antidepressiv, kan det fremkalde angst og mani og det er nok desværre det, der er sket i mit tilfælde. Så vil helst aldrig tilbage på medicin også af mange andre grunde. Men jeg har altid lidt af vinterdepressioner også og her i løbet af september, hvor det altid sker, er jeg blevet mere og mere træt. Og nu begynder stemningslejet også at ryge og jeg er så bange for at blive depressiv igen. Jeg tager et stort tilskud af D-vitamin, men ved at der er så mange andre ting man kan gøre med naturlige midler. Jeg havde først tænkt på at prøve rosenrod, fordi jeg især er træt og fordi jeg ikke vil sige at jeg er rigtigt deprimeret endnu (score 18 point på lægetesten og man skal have 20 for en mild depression), så tænker perikon måske er for stærkt for nu. Men så læser jeg i har haft problemer med rastløshed, hvilket er en bivirkning jeg led meget under, dengang jeg tog antipsykotisk og det vil jeg ikke igen. Kan jeg få glæde af perikon nu, hvor det mest er træthed og en lille smule tungsind, eller skal jeg prøve rosenrod alligevel - eller måske noget helt tredje? På forhånd tak for hjælpen, undskyld det rodede indlæg!

Rosenrod

Written by Rabina 16. okt 2016 17:44

Hej med dig.
sikke en historie, godt du er kommet ud af medicinen..

Jeg har ocd og får både citalopram og spiser vitaminer, oveni er jeg begyndt at spise rosenrod, jeg vil sige jeg i forvejen lider af uro og rastløshed, men syntes ikke rosenroden har gjort det værrer, men jeg skal ikke tage dem for sent så påvirker det min søvn, så noget gør de.

Håber du finder noget der virker for dig.

Mvh Rabina