Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Er begyndt at dulme min depression med alkohol

Written by Mismodig 31. okt 2016 15:43

Jeg har brug for jeres hjælp

har lidt af en depression i lang tid og jeg kan mærke at mit indtag af alkohol tager til... når jeg har det dårligt flygter jeg fra de ubehagelige tanker med alkohol.

hvad skal jeg gøre, jeg har talt med min terapeut om det men jeg har ikke være helt ærlig overfor ham...

vær ærlig

Written by Anonym 1. nov 2016 07:11

Snak med din terapeut om det - jeg tænker nok at du skal have ændret din medicin.

Alkohol kan selvfølgelig hjælpe, det tror jeg de fleste af os har fundet ud af, men desværre får man det bare værre dagen efter.

At komme sig over en depression er en kamp, hvilket også betyder at man må føle hvordan de dårlige dage er, så man rigtig kan nyde de gode dage (hvis de ikke er der endnu, så vil jeg godt sige at de kommer)

Jeg håber snart din depression vender

Ja åbenhed

Written by Skovtrolden 2. nov 2016 13:49

Ja det er ikke ualmindeligt at bruge alkohol som supplerende selvmedicinering, og det kan også være en hjælp i en periode, men det kan også gå hen og blive et yderligere problem.

Du giver udtryk for selv at være lidt bekymret for dets udvikling, og at du ikke har været helt ærlig overfor terapeuten.
For at andre kan hjælpe en, er man nødt til at være åben omkring det man vil have hjælp til, ellers kan de jo ikke vide det og dermed ikke hjælpe.

Så jeg vil råde dig til at sige det mere ærligt næste gang, dette kræver selvfølgelig at du er klar til at ændre på det.

Måske er du stadig lidt i tvivl om hvorvidt du vil slippe "den lille hjælper", og så kan du jo vælge at holde det for dig selv lidt endnu, - eller du kan som sagt vælge at fortælle åbent om det, og gå med på at arbejde på at begrænse det fremover.

Det er nok de to muligheder jeg lige kan se der er, det er lidt svært at finde en mellemvej i det, - så hvis du føler dig klar til at sige det - så sig det. :-)

overvejer at gå i behandling

Written by Mismodig 14. nov 2016 13:14

Takker for jeres hjælp!

Jeg har besluttet mig for at gå i behandling og har kig på disse to muligheder

http://www.tjele.com/Alkoholbehandling-1961.aspx og http://www.danskmisbrugsbehandling.dk/alkohol-behandling-misbrug/

Den ene mulighed er ambulant, så jeg vil kunne forsætte med at se min terapeut... det andet er døgnbehandling hvilket også lyder som en god ide...

hvad synes i?

links til behandlingsstederne

Written by Mismodig 14. nov 2016 13:17

Start dér hvor du er

Written by Skovtrolden 15. nov 2016 00:14

Jeg synes du skal starte med at være ærlig overfor terapeuten, så kan I sammen snakke om den bedste løsning.
Bortset fra det ville jeg vælge ambulant behandling i første omgang, døgnbehandling er også meget dyrt.
Det kan også være det er nok at gå til nogle samtaler fx hos lægen, det er meget individuelt hvor svært det er at nedsætte/stoppe et forbrug/misbrug, det afhænger bla. af dybden af afhængigheden og hvordan ens liv iøvrigt fungerer.