Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Forværring ved opstart af Citalopram?

Written by Mai_Larsen 27. nov 2016 19:24

Hej med jer

Jeg skriver, fordi jeg har en mor, som for 10 dage siden startede på at tage Citalopram (20 mg), men som indtil nu kun har oplevet en forværring af sin depressive sindstilstand. Hun synes, alt virker sort og trist, hun kan ikke komme ud af sengen om morgenen, og hun føler sig enormt træt og som at gå i en klokke. Men det værste er den depressive følelse i kroppen.

Mit spørgsmål er, om andre har erfaring med, at virkningen af Citalopram tager så lang tid om at komme? Og at man kan få det så psykisk dårligt i første omgang og i over 10 dage?

Skal hun bare fortsætte - og hvor længe? - før hun stopper eller skifter til et andet præparat? For der ER vel nogle, som ikke så godt kan tåle bestemte præparater, tænker jeg.

Det skal siges, at min mor for to måneder startede på Mirtazapin, men det virker mest i forhold til at hjælpe hende til at sove. Derudover får hun Simvastatin for sit kolesteroltal og et andet produkt, som er blodfortyndende, fordi har været en del blodpropper på min mors side i familien.

Min mor har aldrig været deprimeret før, og hun oplever ikke, at hendes egen læge er særligt god til at hjælpe hende i denne situation. Lægen virker vaklende og lidt tilfældig omkring det medicin, der udskrives.

Men jeg har selv erfaring med Citalopram, som har hjulpet mig meget. Jeg kan dog ikke huske, om jeg også gik i over 10 dage og havde det ekstra skidt, før virkningen kom. Skal hun slå koldt vand i blodet?

Mange hilsener Mai

Hej Mai

Written by Rabina 28. nov 2016 11:10

Jeg får citalopram men det er også for angst, jeg fik det meget skidt af at starte på det. Jeg fik af vide det var normalt.. Jeg fik det bedre efter 14 dage hvor jeg så trappede op over 4 gange og fik det dårligere hver gang.

Jeg fik af vide man skulle tage det i 2 måneder for at mærke en virkning.

Jeg ved ikke så meget om medicin, men håber i finder en løsning der er god for din mor.

Mvh Rabina

Forværring

Written by nugnug 1. dec 2016 17:02

Hej Mai

Det er normalt, at man mærker forværring i starten fordi det kun er bivirkninger man mærker. Det kan gøre, at man føler sig mere depressiv eller angst indtil medicinen begynder at virke - men der kan gå lang tid. Fra 2-6 uger, måske længere.