Debatindlæg

Debatforum:  Behandling

Alternativ behandling

Written by Martin43 20. dec 2016 21:20

Hej med jer

Jeg er ny herinde, og dette er mit første indlæg.
Siden jeg gik ned med stress i 2007, som var en hård omgang psykisk - og fik oven i hatten kronisk tinnitus på mit ene øre !, har jeg haft mine op og nedture.
Fandt en kæreste i 2012 og havde det godt i 4 år, dog med få "dårlige dage".
Vi flyttede fra hinanden for 10 måneder siden, og så startede jeg på Velzina (Perikum), da jeg ikke er glad for at skulle tage SSRI medicin med en masse bivirkninger.
Det gik godt i 9 måneder, faktisk så godt at jeg så trappede ned fra 3 piller dagligt til 2...men så fik jeg det bare dårligt ! Gik efter et par dage tilbage til 3 piller, og efter yderligere et par dårlige dage, gik jeg op på 4 piller dagligt.
Jeg har pt. ingen glæde, og føler jeg går i en osteklokke - så det er virkeligt hårdt at passe job og sit barn, og er ret ked af at have det sådan op til jul :(
Mit spørgsmål er om nogle af jer er bekendt med Perikum, og om hvor længe der kan gå før man mærker en virkning, efter man er gået op i dosis ?
Jeg har bestilt et apparat til brug ifm. lys terapi, da det godt kan ske at jeg har fået en vinter depression, så den ser jeg frem til at prøve, det er jo næsten konstant mørkt og gråt disse dage hvilket bestemt ikke hjælper på mit humør.

På forhånd tak :)

Et svar

Written by irsten 21. dec 2016 16:40

Hej Martin43

Hvis 3 piller dagligt har virket fint tidligere, tror jeg, at det bedst at blive på den dosis!

Sagen er, at der findes en dosis, der er lige netop tilpas. Hvis man får for lidt, virker det ikke, og hvis man får for meget, virker det heller ikke. Du var heldig at finde en dosis, der passede. Men desværre holdt du ikke fast ved den. Sådan går det jo,

Jeg har ca. 10 års erfaringer med perikon, og jeg dummede mig også en enkelt gang. Problemet med perikon er jo, at man står fuldstændig alene, uden nogen form for rådgivning.

Jeg kan sagtens forstå, at man tænker: Bedringen må komme hurtigere, hvis jeg går højere op i dosis. Men sådan fungerer det desværre ikke.

Hvis jeg var dig, ville jeg gå ned på 3 kapsler dagligt og prøve at være tålmodig. Jeg forstår godt, at det er svært med barn og job. Kan du ikke få lidt aflastning fra dine nærmeste? Jeg vil tro, at det tager et par uger, før bedringen viser sig.

Jeg har også lyst til at sige følgende:

Det en dårlig ide at foretage en nedtrapning her i den mørke tid. Bliv på den dosis, der fungerer, og vent med at trappe ned, til vi kommer ind i sommerhalvåret. Lige nu er der næsten ingen lys.

Jeg sender dig alle gode tanker

Irsten

Svar til Svar

Written by Martin43 22. dec 2016 22:27

Hej Irsten

Tak for svar :)

Hvorfor er der så folk der korrigerer deres Perikon (Fx Velzina) indtog, hvis kun én dosis hjælper ?
Jeg har personligt i perioder taget både 1, 2 og 3 piller.....og haft det godt med alle 3 doseringer.
Jeg er nu gået ned på 3 piller som du foreslår, og samtidig startet på lys terapi via min nye Valkee 2 - DEN er jeg virkelig spændt på, da jeg har læst en hel godt om den.
Så prøver frem til forår med 3 piller og lysterapi, og håber så at jeg til den tid kan nøjes med måske 1 pille gennem sommeren.
Det skal siges at jeg dagligt cykler 2 timer hele året, så om sommeren får jeg rigeligt sol....men på denne her årstid cykler jeg konstant i mørke.

God jul :)