Debatindlæg

Debatforum:  Mine tanker

Selvmordspagt når livet er svært

Written by mille36 26. mar 2017 00:05

Hvordan kan det være, at det er et så stort tabu at ønske selvmord? Er det ikke ens eget valg, hvis nu man har smerter hele tiden- psykiske eller fysiske- at få en ende på det?
Ville ønske, vi havde aktiv dødshjælp i DK, så vi havde et valg.
Jeg er en kylling - tør ikke, men ønsker at tage livet af mig, så jeg kan slippe for den psykiske tortur det er, når man har kronisk depression og tendens til selvskade.
Jeg har også tænkt at en selvmordspagt kunne være en mulighed, men hvem ville dog det? Det kunne være rart og trygt at hjælpe hinanden at sige farvel til livet på en værdig måde.
Det ender nok med, at skammen og samvittigheden tager over, så man alligevel ikke tør. Så er man tvunget til at leve i mørke og ensomhed

Du er ikke alene

Written by Rabbit 30. jun 2017 17:08

Hej Mille36

Jeg vil bare sige, at det du skriver, kan jeg relatere 100% til. Jeg føler tit, at jeg bare lever for min familie og venner (ikke fordi jeg har så mange), og at jeg overlever frem for at leve. Jeg håber, at du snakker med nogen om dine tanker, selvom det er svært. Der er desværre ikke mange der forstår, at man kan have sådan nogle tanker og at man kan hade livet så meget. Men jeg er sikker på at der er hjælp at hente blandt de der holder af dig.
Jeg ved, at jeg ikke tør gøre noget for at skade mig selv, jeg har nogle underlige ønsker om, at jeg bliver ramt af en dødelig sygdom, som tager livet af mig. Skriv gerne tilbage, hvis du føler for det.

Tak

Written by altidalene 3. aug 2017 22:20

Tak for Jeres ærlighed. Jeg har selvmordstanker/-ønsker hver dag, men ingen at tale med. Det gør mig ondt, at I også lever med hadet til dette liv, men tak for, at I fortæller det. Så ved vi, at vi ikke hver især er den eneste...alle de bedste ønsker til Jer.

Pårørende

Written by Hygge 22. aug 2017 08:22

Hej Mille36

Min hustru har en moderat depression og hun har haft, og har stadig nogle gange, selvmordstanker, det er dog ikke hver dag hun har det sådan.

Jeg vil bare lige sige at selvom det er noget af det hårdeste jeg har oplevet, da hun fortalte mig at hun ønskede at dø, så er jeg glad for at hun fortalte det til mig. Jeg kan ikke forhindre hende i at have de tanker, men jeg er trods alt glad for at hun deler dem med mig og ikke går med det helt alene.

Så mit råd til dig er at snakke med nogle om det (familie/bekendte/professionelle), både for din egen skyld, men også for din familie og venner. Det er ikke tabu for alle.

mvh Hygge

Folk forstår ikke tankerne

Written by cyberioten 24. apr 2020 19:00

Min oplevelse er, at uanset hvem man snakker med angående selvmordstanker eller lyst til selvskade, forstår de det ikke. I mit tilfælde - før jeg blev stabil - ønskede jeg ikke at redde mig selv, men redde andre fra mig.

Du skal ikke have skam over dine tanker. De er - selv om det lyder åndsvagt - helt naturlige, når man er depressiv. Så det må du endlig ikke matre dig selv med. Vi har det alle sammen sådan...

Det handler ofte om at finde nogle strategier - værktøjer - som kan fjerne dit fokus fra tankerne.

Kuren for mit vedkommende er:
1) tale med nogen om det. Jeg har en kone, som har været med i hele mit forløb, og som forstår, hvor en BP'er kommer fra. Jeg synes, du skulle finde nogen, som du kan tale med - få luft for tankerne. Det skal ikke være 'almindelige' mennesker eller læger, du skal tale med. Du skal tale med andre som dig. Er der ingen samtalegrupper i nærheden af dig, hvor du kan møde ligesindede, som forstår dig?

2) Min anden strategi er, at se en film jeg kender. Gerne en film, som er 'feel-good' = en film som 'Notting Hill' eller andre ligegyldige tøsefilm (jeg er en mand). Serien 'Band of Brothers' virker sjovt nok også for mig. Notting Hill har jeg set forholdsvis mange gange. Så mange gange, at min ene datter har givet mig bogen bag filmen.