Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Kan man være glad under svær depression?

Written by FighterM 15. apr 2017 18:47

Jeg har et måske lidt dumt spørgsmål, som jeg håber at i kan hjælpe mig med.
En ting der har undret mig siden jeg fik konstateret en svær depression for et halvt år siden, er om det virkelig er normalt og muligt at være glad når man har en depression? Jeg taler ikke om en konstant glæde eller lykke, men som i få øjeblikke hvor man bare glemmer alt og kan smile ægte og være glad. Jeg har ofte følt mig falsk når jeg har fortalt omkring min depression for eg kan jo godt have små glædesflip, så måske er jeg slet ikke så syg som alle tests, læger mv. synes?

Er der andre med diagnoser som depression, som oplever få øjeblikke med "glæde"?

Følelser kommer og går

Written by Skovtrolden 16. apr 2017 17:44

Jeg tror det er vigtigt at huske at mennesket og symptomerne kom før diagnoserne, dvs. at diagnoserne er overordnede betegnelser for forskellige måder man kan have det på, for at overskueliggøre disse.

Det betyder også at der vil være mange forskellige nuancer indenfor de forskellige diagnoser, og man kan ikke sige at den ene er mere rigtig end den anden.

En diagnose gives ud fra helhedsindtrykket, dvs. summen af symptomer og hvor de passer bedst ind.

I dit tilfælde vil jeg sige ja du kan sagtens være svært deprimeret selvom du også har momenter af glæde.
Hvor svær en depression er, handler bla. om hvor meget den påvirker den enkelte, du kan jo sagtens være helt i knæ af depressionen selvom du indimellem føler glæde, og omvendt så kan en anden person måske være knapt så dybt deprimeret men til gengæld heller ikke rigtig føle glæde men være mere sådan grå og ligeud hele vejen igennem.
Hvilke af de to eksempler der så er "mest deprimeret" kan man jo ikke umiddelbart sige, - det vil afhænge af hvordan det påvirker dem og hvor meget det fylder i livet og dagligdagen.

Men uanset hvad, er det positivt at du kan føle glæden også, nyd den i de glimt den viser sig, jeg ser glæden som små spirer der nægter at give op i mørket, nogle gange kan de vise vejen til lidt mere lys :-)

Det er normalt

Written by Frederik40 18. apr 2017 00:56


Jeg har selv diagnosen - kornisk depression- ( Mere end 2 års behandling ) Det er normalt at man har øjeblikke af glæde eller af længerevarende varighed. Det kan også være et forsvar (sindmæssigt Stemning ) At man måske er kommet så langt ned at man kun kan grine eller græde af det. Ved depression mister man ofte lysten til hverken at græde eller føle glæde ved noget.
Livet er uendeligt kedeligt og meningsløst. Selv kan jeg ikke se nogen glæde ved noget. Man prøve alligevel at finde glæde eller taknemmelig over noget. eller forcere fremtvinge en glæde ved det. Det kan være at gå i naturen og kigge på fugle og tænke på at det er fantastisk at den og den fugl flyver halvdelen af jorden rundt for at komme her (Dk) Eller det kan være at lærer et nyt stykke musik at spille eller selv finde på et nummer. Selvom om jeg faktisk, finder det komplet meningsløst.

Det er meget positivt at du kan finde glæde under en svær depression. Der er gruppe tilbud for depression ramte, blandt andet mindfulness og motion. Måske det kunne være en ide.
Selv deltager jeg ikke. Da jeg mangler sociale færdigheder, var isoleret fra 6 til 10 år mere eller mindre og boede for mig selv fra jeg var 12 år. Det er klart det er skadeligt. . Men social samvær med mennesker andre anbefales, da vi er og bliver sociale væsner som mennesker. Om vi vil det eller ej.

De bedste ønsker.

Naturlige Antidepressiva

Written by betikkae2 30. nov 2022 07:51

Naturlige Antidepressiva - https://nuvialabrelax.dk Jeg modtog min bestilling til tiden og pillerne virker rigtig godt.