Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Kradser mig selv

Written by Bullerfnis 23. apr 2017 23:30

Jeg er begyndt at kradse mig selv, når jeg bliver "overvældet". Dvs. mine angstanfald har ændret sig sådan, at jeg ikke får åndedrætsbesvær eller lign. længere - jeg begynder "bare" at græde og kan ikke stoppe igen.
Jeg har fundet ud af, at jeg nogle gange kan holde det igen ved at kradse mig selv; det er ikke dybt, det gør ikke voldsomt ondt, men det afleder tankerne og lader mig skubbe tårerne væk.

Jeg har siddet fast i to år pga. stress, angst og depression. Jeg døjer med et jobcenter, der bare gerne vil sende mig ud i uddannelse hurtigst muligt og en økonomi, der ikke hænger sammen.
Jeg ved godt, det ikke er godt - men mine krads gør det på en eller anden måde lettere.

Hvad gør man?

Hej

Written by Rabbit 17. jan 2018 09:36

Jeg kender godt til det du beskriver. Når jeg er stresset eller bliver angst, begynder jeg at pille hud af negle, læber eller andre steder i mit ansigt. Jeg har fundet noget "legetøj" eller dimser man kan sidde og pille med, i stedet for at skade sig selv. Du kan på spektrumshop.dk finde noget der hedder tangels og sansering - det synes jeg fungerer. Sanseringen kan du også nemt have med ud, da den er rimelig diskret.

Ellers prøv, hvis du interesserer dig for det at tegne eller hækle - få energien ud på en anden måde end ved at kradse.

Jeg håber rådet kan bruges :)