Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

royal lidelse

Written by aarsbo 8. sep 2017 15:10

Min angst og depression har været on /off de seneste to år efter en stor transplantation. Rent fysisk er jeg blevet næsten rask på 2½ år og passer mit arbejde - og så kom det lige igen for 1½ uge siden. Et voldsomt epileptisk anfald på 7 minutter og bevistløshed - og afsted med fly til et sygehus. En CT scanning fandt også en skrumpet hjerne. Som den unge læge sagde til mig "jeg siger jo ikke at du er dement endnu" Nej, det er jeg heller ikke men jeg har fornemmet min manglende evne til at huske alt det hele når jeg er på arbejde. Alzheimers står og banker på min dør. Jeg må ikke køre bil, jeg kan ikke huske det jeg skal på arbejde, jeg falder om når jeg er ud at gå og fremtiden hvad byder den på? At jeg om lidt ikke kan kende mine kollegaer, børn, veninder osv. Jeg kan som prinsen går rundt og sige tåbelige ting.
Jeg har grædt grædt og grædt i den seneste uge hvor jeg har ventet på at få indkaldelsen til neurologen sådan at jeg kan få min dom.
I dag har jeg ikke magtet at gå på arbejde og skrevet en mail til min læge for at få noget antidepressiv medicin - men måske for sent i forhold til at det er fredag for der er ikke kommet noget svar.
Hvordan skal jeg kunne klare at møde en af mine børn i morgen og lade som om det bare er noget epilepsi? Jeg ved det ikke. jeg ved heller ikke om jeg orker at leve og blive den skøre kvinde der ikke husker hvem de andre er og måske ikke kan finde hjem.

Hvad gjorde i?
Er der mon nogen herinde som er demente?

Depression

Written by altidalene 8. sep 2017 16:46

Du ved jo nok godt, at både depression, extrem træthed, angst og stress kan forårsage alle de kognitive symptomer du har. Hedder det semi-demens, det vi kan få som deprimerede? Jeg tænker dagligt, at jeg må være dement, fordi jeg har en del symptomer, der ligner den grusomme sygdom. Jeg håber, at du ikke er dement, men, at din hjerne er skadet af førnævnte årsager. Lægen har jo endnu ikke diagnosticeret dig. Du kan tro jeg forstår din angst, men prøv at vende den om, hvis du kan, og vær glad for, hvis du ikke har Alzheimers. Håber det bedste for dig. Er der nogen mulighed for, at du kan holde op med at arbejde for en tid igen? Hvis du altså har lyst? Du har da al mulig grund(e) til at blive sygemeldt lige nu. Det gør mig ondt for dig, at du skal kæmpe med så meget.

tak

Written by aarsbo 8. sep 2017 17:05

Tak for dine søde ord. Jeg håber så inderligt at du har ret men jeg kan tvivle på at hjernen skrumper pga. fx stress og så "retter" sig ud igen. Du har ret i, at jeg ikke har fået den endelige diagnose men en skrumpet hjerne og voldsomt epileptisk anfald kan desværre bare nemt være tegnene på en alzheimers i hastig udvikling kan jeg læse på nettet. Jeg kan faktisk ikke finde et eneste sted hvor de skriver at mit anfald nok bare er forbigående.
Nu har jeg hentet naturens antidepressions pille - Perikon.
Men jeg håber så meget at det går.

Har du snakket med din neurolog om CBD?

Written by MartineBC 4. okt 2017 17:09

Hej aarsbo,

Det lyder virkelig forfærdeligt! Jeg vil råde dig til at snakke med din neurolog/læge om CBD olie. Der er en stor chance for at de ikke vil kendes ved det, men der findes en håndfuld læger som gerne vil udskrive det. læs evt. denne artikel om angst: http://lovlig-cannabis.dk/cbd-olie-mod-angst/

Vær dog kildekritisk og spørg din læge.

Håber det kan hjælpe dig.