Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Børn, familie og psykisk trivsel

Written by MamaKarma 21. okt 2017 23:12

Jeg har haft et par depressioner i de sidste 5 år. Synes familielivet kan være hårdt, men det er svært at gennemskue om det bare er sådan at være forældre, eller om min oplevelse er farvet af en depressiv tendens der svinger op og ned.

Jeg har selv meget dårlig samvittighed overfor mine børn over at de har skulle og skal opleve en depressiv mor. Samtidig har børnene måske adfærdsvanskeligheder, og her er jeg også frustreret over om det er noget jeg har påført dem og usikker på hvad jeg kan gøre for at rette op på det, når jeg har gode perioder.

Håber der er nogle der vil dele tanker om familielivet som psykisk sårbar.

-

Written by Ppb 22. okt 2017 15:26

Hej Mamakarma,

Kender alt til at have dårlig samvittighed. Tror generelt den dårlige samvittighed ‘kommer med modersmælken’, men er endnu værre for folk der har det skidt.

Jeg er flyttet meget grundet min sygdom, og føler jeg har svigtet mine børn. Derudover når jeg sover for meget osv.

Din trivsel er alfa og omega

Written by Anonym 28. nov 2017 18:35

Altså min mor havde voldsomme psykiske problemer, da jeg var barn og ung. Hun mistrivedes rigtig meget, var deprimeret, og hendes vrede gik meget ud over min far. Jeg skal ikke gøre mig klog på hvor meget han var årsag til hendes ulykke. Det er kompliceret. Mine forældre var flyttet udenlands for min fars job, og min mor følte at hendes potentiale gik til spilde som hjemmegående husmor i et land, hvor hun følte sig fremmed.

Anyways: Mit råd er at det bedste, du kan give dine børn, er en mor der trives. Jeg ved godt at livet tit er pissesvært - er selv suicidal her til aften - men please lad være med at ofre dig for dine børn. Det er ikke fair overfor dem.

Det er ikke fordi jeg mener at du skal behandle dine børn skødesløst, feste igennem og lade dem være alene hjemme, eller sådan noget. Blot: Tag din egen trivsel mega alvorligt.

Jeg ville ønske at min mor og far havde set i øjnene at det ikke fungerede, at de enten var blevet skilt eller var flyttet hjem. I stedet blev problemerne aldrig rigtigt løst. Tag tyren ved hornene, I guess.