Debatindlæg

Debatforum:  Fokus på depression

Deprimeret?

Written by Rabbit 3. dec 2017 09:41

Er man deprimeret, hvis man ikke har lyst til at være her, men ikke ligefrem har selvmordstanker? Jeg kan fx godt ønske, at jeg bliver dødeligt syg eller at jeg bliver kørt ned, men jeg tænker ikke, at jeg selv vil gøre noget for at dø. Jeg vil fx ikke springe ud foran et tog eller tage en overdosis af noget. Men det er faktisk kun fordi jeg ikke tør. Turde jeg, havde jeg måske gjort det. Jeg føler, at jeg bare overlever. Er der nogen der kan genkende det?

Jeg fik en depression i 2014, så jeg ved ikke om det er et slags tilbagefald. Egentlig tror jeg aldrig, at jeg er blevet erklæret rask. Det har bare handlet om at holde depressionen nede. I perioder har jeg haft det godt, mens andre perioder har været mindre gode. Og jeg tror faktisk altid at jeg har haft et ønske om at dø.

Selvom jeg ønsker at dø, har jeg ikke mistet interessen for mine hobbyer. Jeg studerer, jeg elsker at være kreativ og jeg holder meget af dyr. Jeg tror mest, at det er de tilbagefald, der giver mig et ønske om at dø, fordi de tager hårdt på mig. Jeg kan med andre ord godt nyde de gode perioder, men frygten for de dårlige er der altid.