Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Jeg ligger for meget

Written by BGS 15. jan 2018 19:50

Hej! Jeg er en mand på 39, der er blevet så hårdt ramt af angst, at jeg slet ikke kan fungere i dagligdagen. Og eneste måde jeg bare kan slappe lidt af er ved at ligge ned på sofaen med nogen i mit nærvær.

I og for sig en rigtig håbløs situation, men venter pt. på behandling ved Psykiatrisk afdeling, udover den medicinske behandling jeg er i, men som pt. ikke har haft nogen hjælp.
Mit spørgsmål er mere om andre har samme erfaring med at man har meget svært ved at komme op af sengen, og med det samme har en overvældende træng til at lægge sig på sofaen?
Det har stået på i et par måneder, og synes det er begyndt at give gener i ryg, nakke, og hoved; er også godt klar over at det ikke er sundt at ligge så meget ned som jeg gør, men hvordan overvinder man trængen til at ligge, hvis det er eneste måde man har lidt ro?

Hjælp

Written by Dot13 16. jan 2018 17:57

Det er en rigtig ubehagelig situation du er i. Har det lange udsigter med behandling ? Umiddelbart tænker jeg at du skal have hjælp nu,evt på psykiatrisk skadestue. Kan du ikke være alene ? Hvem er hos dig ? Jeg kender problemet fra mig selv,jeg er dog nået dertil hvor jeg kan overvinde trangen til at blive liggende,det lykkes ikke hver dag men for det meste.Jeg sætter nogle små mål for mig selv f.eks i dag skal jeg stå op og gå i bad og støvsuge.... små ting men store sejre. Håber at du hurtigt får den rette hjælp.

Hej Dot13

Written by BGS 17. jan 2018 09:56

Ja, det er en rigtig træls situation, hvor jeg i forvejen har svært ved at sove. De sidste par dage er jeg faldet i søvn ved 1-tiden, og vågnet ved 5-tiden; i nat faldt jeg dog i søvn igen, og fik sovet lidt mere. På dårlige dage sover jeg nærmest ikke.
Jeg har konstant en tung og træt følelse i hovedet, hvorfor jeg hele tiden søger at ligge ned, men efter at have ligget så meget de seneste måneder, bliver jeg øm i hoved og nakke af at ligge.
Tror selv det skyldes spændinger, der måske kan afhjælpes med en fysioterapeut, men træls at mit eneste "helle" nu også er ødelagt.

Da jeg ikke kan være alene, eller for den sags skyld overskue ting som at lave mad, så bor jeg pt. hos min mor og hendes mand, men det er self. ikke nogen holdbar løsning.
Jeg er indkaldt til samtale på Psykiatrisk afdeling i Risskov d. 6. Februar. Så lige nu forsøger jeg bare at holde ud så længe, men det er svært, når jeg hele tiden oplever nye fysiske ubehag.
Er godt klar over at de højest sandsynligt skyldes angsten/stress i min krop, men det er svært at blive ved med at overbevise sig selv om at der ikke er noget andet/alvorlig galt.

Det hele startede i sommer med at jeg blev svimmel ude på arbejde, og blev siden fulgt op af en trykken i hovedet eller decideret hovedpine, der også satte sig som spændinger i nakken. Noget jeg har kunnet forstå er blandt de symptomer, der kan være ved angst og depression.
Dengang hjalp det at komme ned at ligge, men har aldrig helt kunnet slippe tanken om at der kunne være noget neurologisk galt, når jeg har det så underligt i hovedet.