Debatindlæg

Debatforum:  Snakkeforum

Jobsøgning efter langtidssygemelding.

Written by Anonym 29. jan 2018 11:55

Kvinde, 46 år, Kontorassistent.

Pt. har jeg været sygemeldt i 2 år med stress, svær depression og i en periode genereliserende angst.
Jeg er medicineret (har været igennem 5 medikamenter), går til psykiater samt samtale hos egen læge.

Nu har jobcentret iværksat samtaler med en sundhedsmentor, jeg har mødt 2 gange - via et firma Inducas, som de er begyndt at samarbejde med.
Planen er at jeg igen skal starte virksomhedspraktik når de finder et sted.

Sidste år var jeg ligeledes i praktik nogle timer om dagen, 2-3 dage pr. uge.
Dette blev efter et halvt år stoppet da jeg ikke var glad for at være der, hvilket kun gjorde ondt værre.

Èn ting er at jeg har mange meninger om mangel på samtaleterapi i form af gratis psykologhjælp samt følelsen af at være overladt alt for meget til sig selv.

Men en tanke bliver ved og ved med at plage mig.
Hvordan pokker skal det lykkedes at finde arbejde når tid er, med så store huller i cvét...
Synes det virker temmelig håbløst, med tanke på hvor mange arbejdsløse ikke-syge som jeg er oppe imod.

Har søgt forgæves på nettet efter andres erfaringer, men enten har folk et arbejde at vende retur til eller også har de "kun" været sygemeldt i nogle mdr.

Håber sådan på at i sidder inde med og vil dele positive historier vedr. ovenstående.

Tak.

Pas godt på dig selv.

Written by mlp10 9. mar 2018 22:29

Jeg sidder lidt den samme situation. Jeg har også været syg med depression i flere år, men har 'gemt' mig i dagpengesystemet for at kunne forsørge min datter og undgå at møde en psykopat i jakkesæt, ligesom der var på mit tidligere arbejde. Jeg har været i stand til at skrive de ansøgninger jeg skulle om aftenen, hvor depressionen som regel ikke er så slem som om dagen. Ellers har jeg brugt en tiden på at deale med depressionen og tage mig af min datter så godt jeg kunne.

Jeg er meget nervøs for at komme ud på arbejdsmarkedet igen, da jeg er bange for at få en psykopatisk chef igen, eller blive udsat for stress. Jeg står på vippen med hensyn till om jeg orker at være i systemet, men den risiko der er for at jeg bliver mere syg, eller om jeg skal satse på at åbne mit eget firma med min datters kunst.

Igang igen

Written by Rabina 22. apr 2018 15:57

Hej hej

Jeg har som dig været syg I 2 år, og lider stadig af ocd.
Jeg startede I virksomhedspraktik, hvor jeg trappede op på 30 timer, der efter var jeg jo egentlig færdig og arbejdsløs, virksomheden tilbød så at jeg kunne fortsætte I løntilskud, I 2 måneder, det takkede jeg ja til, derefter var jeg ferie afløser nogle måneder og fik så tilbudt et vikariat 1 1/2 år, jeg er så blevet gravid midt I det hele og er på barsel, når ikke at vende tilbage inden vikariatet udløber, men håber de kan finde plads til mig :-) jeg er pædagog
Håber du finder en løsning, jeg har også tænkt meget over det som dig, men det er egentlig gået ok, denne gang, har haft 2 mislykkes forsøg I at komme tilbage på arbejdsmarkedet